Portekiz 3-1 Türkiye MAÇ ÖZETİ İZLE

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'e deplasmanda 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Portekiz 3-1 Türkiye MAÇ ÖZETİ İZLE

Portekiz, 15. dakikada Otavio ve 42. dakikada Diogo Jota'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

65. dakikada Cengiz Ünder'in müthiş pasında Burak Yılmaz usta işi bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

84. dakikada Enes Ünal'ın yerde kaldığı pozisyon sonrası penaltı kazandı. Topun başına gelen Burak Yılmaz, 85. dakikada penaltı vuruşunu üstten auta gönderdi.

Portekiz'de sonradan oyuna giren Nunes, 90+4. dakikada maçın skorunu belirledi.

A Milli Takımımız'ın bu sonuçla birlikte Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti.

Portekiz'de orta saha Ruben Neves ve kaleci Anthony Lopes sakatlığı, stoper Pepe ise Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle karoda yer alamadı.

Zorlu mücadelede Türk taraftarlar, Avrupa’nın dört bir yanından Porto’ya gelerek A Milli Takım’ı yalnız bırakmadı. Ay-yıldızlı taraftarlar, karşılaşma öncesi A Milli Takım’a stat dışında ve karşılaşma sırasında büyük ilgi gösterdi ve yoğun destekte bulundu. Ayrıca birçok Türk taraftarın Portekiz tribünlerine de bilet aldığı gözlendi.

Öte yandan kritik mücadelede ay-yıldızlıları TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1’inci Başkan Vekili Servet Yardımcı, A Milli Takımdan Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve yönetim kurulu üyeleri de yalnız bırakmadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin