PEN Norveç Heyeti: Gazetecilere yöneltilen suçlamalar ciddi, kanıtlar yetersiz!

PEN Norveç heyeti, yazar ve gazetecilere ciddi suçlamalar yöneltildiğini ama pek az kanıt olduğunu belirterek endişeli olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
PEN Norveç Heyeti: Gazetecilere yöneltilen suçlamalar ciddi, kanıtlar yetersiz!

KCK duruşmalarını izleyen PEN Norveç Başkanı William Nygaard, Norveç Yazarlar Derneği Başkanı Jørgen Lorentzen, PEN Danışmanı Sara Whyatt, PEN Türkiye ofisinde duruşmalara ilişkin izlenimlerini aktardı.   



Whyatt Türkiye’de son on yılda yapılan yasal düzenlemelerle ifade özgürlüğü ihlallerinin azaldığını ancak yine de çok sayıda yazar ve gazetecinin yargılanmakta olduğuna dikkat çekti. Gazetecilere yöneltilen suçlamaların çok ciddi olduğunu söyleyen Whyatt delillerinse bir o kadar zayıf olduğunu vurguladı. 



Nygaard Türkiye’de, ifade özgürlüğü konusunda bir ayna görevi görmek için bulunduklarını, bu konuyu insan hakları zemininde tartıştırmak istediklerini söyledi. 



Lorentzen ise KCK iddianamesinde bir kişinin Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Siyaset Akademisi’nde “Kuantum Fiziği ve Kaos Teorisi” dersi verdiği için yargılandığını belirterek bu durumun Türkiye’yi Orta Çağ'a götüreceğini söyledi.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin