Paris saldırganının gözaltı kararı kaldırıldı, saldırgan kliniğe sevk edildi. Sokaklar savaş alanına döndü!

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne düzenlediği saldırıda 3 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırganın ifadesi ortaya çıktı. Saldırgan Kürt toplumunu bilerek hedef aldığını itiraf etti. Ayrıca saldırganın daha önce de mültecilere saldırı suçundan yargılandığı ve serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Paris saldırganının gözaltı kararı kaldırıldı, saldırgan kliniğe sevk edildi. Sokaklar savaş alanına döndü!

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne cuma günü düzenlediği saldırıda üç kişiyi öldüren ve üç kişinin de yaralanmasına neden olan 69 yaşındaki aşırı sağcı şüpheli William M. hakkındaki gözaltı kararı doktor tavsiyesi üzerine kaldırıldı, saldırgan psikiyatri kliniğine sevk edildi.

Paris savcılık ofisinden yapılan açıklamaya göre, 69 yaşındaki saldırganı muayene eden doktor, saldırganın sağlık durumunun gözaltı koşullarıyla uyumlu olmadığı sonucuna vardı.

Emniyet bünyesindeki psikiyatri kliniğine nakledilen saldırgan, sağlık durumu elverirse tahkikat hakimi tarafından sorgulanacak.

Deutsche Welle'nin Fransız televizyon kanalı France Info'dan aktardığı habere göre, şüphelinin polisteki ifadelerine ulaşıldı. Zanlı ifadesinde ırkçı olduğunu söyleyerek ülkedeki Kürt toplumunu bilerek hedef aldığını itiraf etmişti.

SOKAKLAR YANGIN YERİNE DÖNDÜ!

Öte yandan terör örgütü PKK yanlıları, Paris saldırısını protesto eylemi gerçekleştirdi. Binlerce terör örgütü PKK taraftarı TSİ 14.00 sularında Paris'te Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Protestocular, kaldırım taşlarını sökerek polise, etraftaki ev ve dükkanlara fırlattı.

Çoğu yüzünü maskeyle kapatan, havai fişek ve maytaplarla da ortalığı savaş alanına çeviren saldırganlar, otobüs duraklarını tahrip etti.

Terör örgütü yanlıları, sivillere ait çok sayıda otomobil ve motosikleti ters çevirerek ateşe verdi. Ellerindeki sopalarla cam ve aynaları kıran saldırganlar, araçları kullanılamaz hale getirdi.

Polis ise saldırganlara biber gazı ile müdahale etti.

SABIKASI KABARIK

Paris'te düzenlenen saldırıda Ahmet Kaya Kültür Merkezi ile yakınındaki Kürtlere ait bir restoranın ve berber dükkanının hedef alındığı açıklanmıştı. Üç kişinin ölümüne üç kişinin de yaralanmasına neden olan olayda, zanlının geçen yıl çadır kamplarda kalan mültecilere saldırmaktan da yargılandığı ve kısa süre önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Aşırı sağcı olarak tanınan şüphelinin, 2016'da da bir bıçaklama olayı nedeniyle sabıkalı olduğu kaydedildi.

'OĞLUM DELİ'

Saldırıyı gerçekleştiren zanlının 90 yaşındaki babası, oğlunun olay günü evden çıkarken hiçbir şey söylemediğini belirtti. Baba,  "kaçık" ve "deli" olarak nitelendirdiği oğlunun, sessiz ve içine kapanık biri olduğunu dile getirdi.

AVRUPA'DAN TEPKİ: NEFRET ASLA KAZANMAMALI

Olay, Kürt nüfusun yaşadığı Avrupa'da endişelere neden oldu. Pek çok ülke lideri, söz konusu saldırıyı kınarken, Kürt göstericilerin düzenleyecekleri eylemlerde taşkınlık yapabileceklerine dair söylentilerin tedirginlik yarattığı belirtildi.

Fransa'daki Türk ve Kürt gruplara ait binalar ile Türk diplomatik temsilciliklerine yönelik güvenlik tedbirlerinin de artırıldığı bildirildi.

Aşırı sağcı şüphelinin, salıverilmesinden kısa süre sonra üç kişiyi öldürmesi, ülkede aşırı sağla mücadele konusunda hükümete yönelik tepkileri artırdı.

Saldırının ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly tepki gösterdi.

Scholz, Twitter hesabından Almanca ve Fransızca paylaştığı mesajında, Paris’i ve Fransa'yı sarsan kötü bir eylemle karşı karşıya kalındığını belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da "Nefret asla kazanmamalı" mesajını paylaştı.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Bugün Paris'teki silahlı saldırıyla ilgili trajik haberler aldık" değerlendirmesinde bulundu.

Avusturya Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından saldırının Paris'i yasa boğan korkunç bir eylem olduğu belirtilerek, "Nefret kazanmayacak" mesajı paylaşıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin