Özür Özel'le bomba yanıt. Selçuk Özdağ, ittifak üyelerine yer verilmesini eleştiren Özel'in kendisini aradığını söyledi: Bana bakanlık önerdi

Mayıs ayında yapılan seçimlere Millet İttifakı çatısı altında giren muhalefet partilerinde sular durulmuyor. Genel Başkanlığa adaylığını açıkladığı toplantıda CHP listesinden ittifak üyelerine yer verilmesini eleştiren Özgür Özel ile ilgili bomba iddia. CHP listesinden Muğla'dan vekil seçilen Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ, Özel’in seçim döneminde kendisini arayarak bakanlık teklif ettiğini öne sürdü. 

Google Haberlere Abone ol
Özür Özel'le bomba yanıt. Selçuk Özdağ, ittifak üyelerine yer verilmesini eleştiren Özel'in kendisini aradığını söyledi: Bana bakanlık önerdi

Genel Başkanlığına adaylığını açıklarken seçim sürecinde CHP'nin Millet İttifakı'ndaki dört partiye 39 vekil verme stratejisini eleştiren CHP Grup Başkanı Özel, Selçuk Özdağ’ı örnek göstermişti.

 

Artı TV yayınına katılan Özdağ,  Özel ile ilgili bomba bir iddiada bulundu.

CHP'nin Muğla listesinde dördüncü sıradan aday gösterilen Özdağ, Özel'in seçim döneminden kendisini arayarak "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde, Ticaret, Esnaf ve Kefalet Bakanlığı kuruyoruz. Bu bakanlığı ikiye bölelim ve burada siz bakan olun" dediğini ileri sürdü.

Böyle bir kararın Altılı Masa'daki altı lider tarafından alınması gerektiğini belirten Özdağ, "Bu daldaki kuş, milletvekilliği eldeki kuş" diye konuştu.

Özdağ, Özel'e, "Burada ben milletvekilliğinden başka bir şey düşünmüyorum. Hatta siz bana rezerv koyarsanız ben de bağımsız girerim" dediğini söyledi. "Böyle bir senaryoda bütün Türkiye'nin bunu konuşacağını ve ittifakın zarar göreceğini" anlattığını belirten Özdağ, sonrasında Özel'in kendisine Manisa'da beşinci sırayı önerdiğini aktardı.

Özgür Özel ne demişti?

Özgür Özel, 39 milletvekili eleştirisinde, "Bu ittifakın getirici etkisi yerine götürücü etkileri de oldu", "Giden cepten gitti" gibi sözler kullandı. Özel, seçimden önce listelerin belirlenmesinden bir gün önceki cuma, Özdağ ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Kılıçdaroğlu'nun kendisini "Sayın Davutoğlu Manisa'da Özdağ'ı göstermek istiyor" diye yönlendirdiğini ima eden Özel, Özdağ'ın eski AK Parti Manisa milletvekili olduğunu, 1980 darbesi öncesinde eski ülkücülerden ve AK Parti'nin ülkücü kanadından gelen bir isim olarak "Manisa'da bir yaşanmışlığı" bulunduğunu söyledi.

Özdağ'ın buna rağmen CHP listelerinin üst sıralarından aday gösterilmek istediğini söyleyen Özel, kendi anlatımına göre bu görüşmede, Özdağ'a "Biz zaten dört çıkarıyoruz" diyerek beşinci sırada yer almasını önerdi. Özdağ'ın ise "Siz grup başkan vekili olmasanız liste başı isterim" diyerek buna itiraz ettiğini söyledi. Özel, Manisa'da böyle bir stratejinin CHP açısından doğru olmadığına dair görüşünü Kemal Kılıçdaroğlu'na da aktardığını anlattı; "Seçilecek sıralar verilmiş hep" eleştirisi getirdi. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin