Özgür Özel'in genel başkanlığı istifa getirdi. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan görevini bu sözlerle bıraktı: Başkanlığınız sizin olsun CHP sizin olsun

Özgür Özel'in genel başkan seçilmesinin ardından CHP'den ilk istifa haberi geldi. Manisa- Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan görevinden ve partisinden istifa ettiğini duyurdu. Turan, “Benim doğrularım size eğri sizin doğrularınız bana eğri başkanlığınız sizin olsun CHP sizin olsun” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel'in genel başkanlığı istifa getirdi. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan görevini bu sözlerle bıraktı: Başkanlığınız sizin olsun CHP sizin olsun
Heval Turan/ Sosyal medya

Cumhuriyet Halk Partisi dün gerçekleştirdiği 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanını seçti. Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, dün yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

Bu haberin ardından ilk istifa CHP Yunusemre’den geldi. 20 Ağustos tarihinde 357 oydan 213’ünü alarak CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı’na seçilen Heval Turan sosyal medya hesabından uzun bir açıklama yaparak partiden istifa etti.

Manisa Kulis Haber'in haberine göre; 4 yıldır ilçe başkanlığı görevini sürdüren Av. Yalçın Arcak’ı geçerek ilçe başkanı olan Heval Turan, Özgür Özel’in genel başkan olmasının ardından görevinden ve partisinden ayrıldı.

Heval Turan, ‘Baba ocağım’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederken sert sözler dile getirdi. Turan, “Aslında vekillerin vekil gibi olmadıkları, belediye başkanlarının belediye başkanı gibi davranmadıklarını yani CHP'sinin maaşlıları maaşsızları dizayn etmeye, onursuzlaştırdıkları bir ortamda baba ocağım Cumhuriyet Halk Partisinden bunların bir parçası olmamak için Yunusemre ilçe Başkanlığından ve partimden istifa ediyorum.” dedi.

"BAŞKANLIĞINIZIN SİZİN OLSUN, CHP SİZİN OLSUN"

İşte Heval Turan’ın istifa açıklaması:

Öncelikle başta yönetim kurulu üyelerimden ve Yunusemre CHP üyelerinden çok özür dilerim. Baba ocağım Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerinin öğretildiği yaşatıldığı Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet Halk Partisine ilk adımımı attığımda heyecanlıydım, mutluydum umutluydum. 1 dönem merkez ilçe yöneticiliği 2 dönem il yöneticiliği ve son olarak Yunusemre ilçe Başkanı oldum.

Baba ocağı partimde girdiğim hiçbir seçimi kaybetmedim, kısmet bir dahaki sefere demedim. Bundan sonra bütün zamanımı partimin kazanması halkımın mutluluğu ülkemizin daha güzel yarınlara çıkması için çalışacaktım. Kimsenin ahını almadım. inandığım değerleri asla satmadım. Yola kiminle çıktıysam ondan vazgeçmedim. Bir çıkar peşinde hiç olmadım. iş vaatleriyle kimseye boyun eğmedim eğenden de uzak durdum. Güçümü benden güçsüz olanlara kullanmadım. Bir koltuk için kimseyi ezmedim. Kimsenin dedikodusunu yapmadım. Kendi bildiğim doğrular için hep savaştım umudum vardı inancım vardı.

Kendi bilgi birikimim, alanımda her görevin üstesinden geleceğim gibi çevremde bulunan benle yol yürüyen arkadaşlarımın değerini ve bilgi beceri doğrultusunda bu ülkeyi yönetmeye talip olmuş ve inanmıştık. Önümüzde bir kale duvarı gibi duran içimizdeki insanların buna inanmadığını anladım, güç odakları gördüm. Sevgi yerini nefret ve kine, gerçekler yerini yalanlara, Alaylı bakışlar yerini sahte gülüşlere sahte sözlere dönüştürmüş, kimlik yerini kimliksizlere bırakmış, bu ayrışma kişisel çıkar peşinde koşma maalesef tavandan tabana yayılmıştır.

Aslında vekillerin vekil gibi olmadıkları, belediye başkanlarının belediye başkanı gibi davranmadıklarını yani CHP'sinin maaşlıları maaşsızları dizayn etmeye, onursuzlaştırdıkları bir ortamda baba ocağım Cumhuriyet Halk Partisinden bunların bir parçası olmamak için Yunusemre ilçe Başkanlığından ve partimden istifa ediyorum. Benim doğrularım size eğri sizin doğrularınız bana eğri başkanlığınız sizin olsun CHP sizin olsun. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin