Özgür Mumcu: Macbeth oynanmasın çünkü...

Cumhuriyet yazarı, DT'nin Kasım ayı programından çıkardığı 'Macbeth'i köşe yazısına taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Mumcu: Macbeth oynanmasın çünkü...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özgür Mumcu, Shakespeare'in 'Macbeth' isimli oyununun Devlet Tiyatroları'nın Kasım ayı programından çıkarılmasını bugünkü yazısıyla eleştirdi.



Mumcu yazısında, oyunda anlatılan 'iktidar hırsıyla suç işleyerek yükselen ‘Macbeth’in paranoyaklaşarak aklını yitirmesi ve trajik sonuna' değinerek, "Oyunu izleyen bakanlık yetkililerinin gördüklerinden pek hoşlanmadıkları söyleniyor" dedi ve "Herhalde sayın genel müdür, oyuna ne gerek var televizyona gazeteye baksalar da aynı oyunu izlemiş olacaklar diye düşünmüş olsa gerek" yorumunda bulundu.



Yazısında Macbeth'in bir bölümünde geçen, 'Ah zavallı ülkem! Kendini tanımaktan adeta korkuyor. Ona anamız değil ancak mezarımız denir: Orada her şeyden habersiz olanlardan başka gülümseyen yok; orada ahlar, iniltiler, göğü yırtan ağlayışlar sürüp gidiyor, duyan yok, fark edilmiyor bile'  ifadelerine değinen Mumcu, "Bunu bilmek için oyunu izlemeye lüzum yok. ‘Macbeth’ oynanmasın. Pahalı dekorsa, en şaşaalısı dikildi. İktidar hırsıyla lanetlenmişlerse her gün ekranlarda" dedi. 



İşte, Mumcu'nun o yazısı: 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin