Onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Hawaii'de orman yangınları sonrası 850 kişinin akıbeti de belirsizliğini koruyor

Hawaii'de 9 Ağustos'ta başlayan ve son raporlara göre 114 kişinin hayatını kaybettiği yangınlar sebebiyle 850 kişinin akıbeti belirsizliğini koruyor. ABD Başkanı Joe Biden, bu yangınların ülke genelinde "bir asırdan uzun süredir görülen en ölümcül orman yangını" olduğunu vurguladı. Biden, en kısa sürede eyaleti ziyaret edeceğini ve durumu yakından izleyeceğini ifade etmişti.

Google Haberlere Abone ol
Onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Hawaii'de orman yangınları sonrası 850 kişinin akıbeti de belirsizliğini koruyor

CBS News'in haberine göre, Maui Belediye Başkanı Richard Bissen, sosyal medya hesabından yangınlara ilişkin son verileri paylaştı.

Bissen, 114 kişinin yaşamını yitirdiğinin teyit edildiğini, 27 cesedin kimliğinin tespit edildiğini bildirdi.

Yangınlar nedeniyle 850 kişiden haber alınamadığını belirten Bissen, yangında yakınları kaybolan ailelerin DNA örneği vermek için Maui ve FBI yetkilileriyle iletişime geçmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden'ın ilerleyen saatlerde Hawaii'deki afet bölgesini ziyaret etmesi bekleniyor.

Hawaii'deki yangınlar

ABD Başkanı Joe Biden, 9 Ağustos'ta başlayan Hawaii'deki orman yangınlarının, ABD'deki "bir asırdan uzun süredir en ölümcül orman yangını" olduğunu ifade etmiş, mümkün olan en kısa sürede eyaleti ziyaret edeceğini söylemişti.

Hawaii Valisi Josh Green, bölgede arama kurtarma ekiplerinin devam eden çalışmaları esnasında "günde 10 ila 20'ye yakın ceset bulabileceklerini" kaydederek, toplam ölü sayısının belirlenmesinin 10 günü bulabileceğini belirtmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin