Hawaii’deki korkunç yangın hakkında “ihmal” iddiası: Acil Durum Yönetim Kurumu Başkanı istifa etti!

Hawaii'deki orman yangınlarında ihmal iddialarının gündeme gelmesiyle Acil Durum Yönetim Kurumu Başkanı Herman Andaya istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Hawaii’deki korkunç yangın hakkında “ihmal” iddiası: Acil Durum Yönetim Kurumu Başkanı istifa etti!

ABD'nin Hawaii eyaletindeki orman yangınlarında, yangınlara müdahalenin "itfaiye ekibinin sayıca az olması ve ekipman eksikliği" nedeniyle gecikmiş olabileceği ileri sürülürken yangınlarda "ihmal olduğu ve gerekli önlemlerin alınmadığı" iddia edildi.

Hawaii'de 111 kişinin hayatını kaybettiği yangınlara ilişkin afet uyarı sirenlerinin çalışmaması ve elektrik direklerindeki akışın kesilmemesi gibi ihmal iddialarıyla gündeme gelen Başkan Andaya'nın, görevini bıraktığı bildirildi.

Maui Bölgesi yetkilileri, Facebook'tan yapılan paylaşımda, sağlık nedenlerini gerekçe gösteren Andaya'nın istifasının Maui Belediye Başkanı Richard Bissen tarafından kabul edildiğini kaydetti.

Bissen de yaptığı yazılı açıklamada, bu önemli pozisyon için derhal birinin görevlendirileceğini ifade etti.

Hawaii Başsavcısı Anne Lopez ise yaptığı basın açıklamasında, "tarafsız ve bağımsız" bir kuruluşun hükümetin yangına müdahalesini değerlendireceğini ve söz konusu değerlendirmenin aylar sürebileceğini söyledi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin