O hareket artık küfür sayılmayacak! Kanadalı yargıçtan bomba karar: Orta parmak hakaret sayılmaz tanrı vergisi

Kanada'nın Quebec eyaletinden Yargıç Dennis Galiatsatos, bomba gibi bir karar verdi. Komşusunu taciz etmekle suçlanan bir adama karşı açılan davayı reddetti. Yargıç Galiatsatos, açıkladığı kararda "medeni olmayabilir, kibar olmayabilir, centilmence olmayabilir... yine de cezai sorumluluğu gerektirmediğine" hükmetti

Google Haberlere Abone ol
O hareket artık küfür sayılmayacak! Kanadalı yargıçtan bomba karar: Orta parmak hakaret sayılmaz tanrı vergisi

Kanada'nın Quebec eyaletinden Yargıç Dennis Galiatsatos, 26 sayfalık bir kararla, Montreal banliyösünde komşusunu taciz etmekle suçlanan bir adama karşı açılan davayı reddetti.

"CEZAİ SORUMLULUĞU YOKTUR"

24 Şubat tarihli bir kararda, "Açık olmak gerekirse, birine parmak göstermek suç değildir. Medeni olmayabilir, kibar olmayabilir, centilmence olmayabilir ... yine de cezai sorumluluğu tetiklemez" dedi.

Bir öğretmen ve iki çocuk babası olan sanık Neall Epstein, Mayıs 2021'de Quebec, Beaconsfield'daki komşusunu tehdit edip terslediği için polis tarafından tutuklanmıştı.

Yargıç, genel görüşe rağmen “davanın aslında reddedilmediğini”, ancak bu konuda “mahkemenin dosyayı ciddiye almama eğiliminde olduğunu” sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin