New York Times'dan hükümete 'imaj' uyarısı!

New York Times gazetesi yeni internet yasasını sayfalarına taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
New York Times'dan hükümete 'imaj' uyarısı!

New York Times, "geniş bir yolsuzluk soruşturması ve devamlı mahcup edici sızmalarla karşı karşıya olan hükümetin internetteki bilgi akımını daha agresif biçimde kontrol etmek amacıyla harekete geçtiğini" öne sürüyor.



TBMM'den geçen tartışmalı internet yasasını geniş bir haberde ele alan New York Times gazetesi, "mahcup edici" sızlamaların karşısında hükümetin interneti "daha agresif" biçimde kontrol etmek için harekete geçtiğini belirterek "Yeni adım, ülke içinde gerilimi artırırken Türkiye'nin yurt dışındaki imajını lekeliyor" yorumunu yapıyor.



NYT, "Sızmalar akımı arasında Türkiye interneti engellemek için harekete geçti" başlığını kullandığı haberinde son dönemde internette yer verilen hükümet karşıtı dinlemelere dikkat çekip örneklerini verdikten sonra "Ancak şimdi geniş bir yolsuzluk soruşturması ve sürekli bir mahcup edici sızmalarla karşı karşıya olan hükümet, internetteki bilgi akımını daha agresif biçimde kontrol etmek amacıyla harekete geçti" diye yazıyor.



Yeni yasal düzenlemelerin bürokratların internet sansürlemesini kolaylaştıracağını savunan gazete, yeni yasaya yöneltilen "ifade özgürlüğünün ciddi bir ihlali" eleştirilerine dikkat çektikten sonra "Son dönemde Türkiye'de diğer olup bitenler gibi internetin kontrolüne yönelik yeni adımın, ülke içinde gerilimi artırırken Türkiye'nin yurt dışındaki imajını lekelemek gibi ikili bir etkisi oldu" düşüncesini dile getiriyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin