New York Times: Türkiye, Kerry'yi azarladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyaretinin ertelenmesi çağrısına Türk hükümetince gösterilen tepki, New York Times'da habere konu oldu.

Google Haberlere Abone ol
New York Times: Türkiye, Kerry'yi azarladı

New York Times gazetesi, Türkiye'nin, Kerry'nin Gazze ziyaretinin ertelenmesi talebine yönelik eleştirilerine dikkat çektiği haberinde "eleştirilerin, ABD ile dostane ilişkideki dirençli gerilimlere işaret ettiğini ve Gazze ziyaretinin gerçekleşeceğini ima ettiğini" yazdı. 



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Kerry'nin sözleri için yaptığı "diplomatik açıdan mahsurludur, yanlıştır, doğru değildir" açıklamasını yansıtan gazete şu savları da dile getirdi:



"Sayın Arınç'ın açıklaması, kısmen iç kamuoyuna yönelik ve ülkeyi ziyaret eden bir ABD'li Dışişleri Bakanının Türkiye'ye emir verebileceği yönünde olası bir izlemi gidermeyi amaçlamış olabilir. Türkiye'nin tepkisinin, daha düşük kıdemli bir yetkili tarafından dile getirilmesi de dikkat çekici ve Türklerin olayın büyümesini istemediklerinin bir işaretidir." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin