Naby Keita Gine'de mahsur kaldı

Milli maç için ülkesinde bulunan Naby Keita, Gine'deki darbeden sonra kara ve hava sınırlarının kapatılmasıyla ülkede mahsur kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Naby Keita Gine'de mahsur kaldı

Gine’de meydana gelen askeri darbe nedeniyle FIFA tarafından Fas-Gine maçı ertelenmişti. Gine’de bulunan bazı oyuncuların ise ülkeden çıkış yapamadığı ve kulüplerinden destek beklediği ifade edildi.

İkinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilen ülkede futbolcuların durumlarının şu an için iyi olduğu ifade edilirken İngiliz ekibi Liverpool, Naby Keita’yı geri döndürmek için harekete geçti.

Liverpool forması giyen Gineli Naby Keita’nın dışında, Fas Milli Takımı kaptanı Wolves defansı Romain Saiss, QPR oyuncusu Faslı Ilias Chair, Watford’un Faslı orta saha oyuncusu Imran Louza ve sol beki Adam Masina ve Paris Saint-Germain’in sağ beki Faslı Achraf Hakimi darbenin ortasında kalan futbolcular arasında yer alıyor.

Özel jetle ülkeden çıkarılacak

Liverpool takım sözcüsü, Naby Keita ile iletişim halinde olduklarını ve yıldız oyuncuları Liverpool’a güvenli bir şekilde getirmek için yetkililerle birlikte harekete geçtiklerini kaydetti. Liverpool’un temasları sonrası Keita, Gine’den çıkarılacak. Keita için özel jet gönderilecek ve futbolcu İngiltere’ye dönecek.

Faslı oyuncuların ise ve ekibin bir süre otellerinde mahsur kaldıktan sonra ülkelerinin büyükelçiliklerinin de yardımıyla güvenli bir şekilde ülkeden ayrıldıkları ifade edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin