Muharrem İnce, Millet İttifakı'nı destekleyecek mi? Medyatava TV'ye konuşan İpek Özkal'dan flaş açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak isteyen partilerin liderleri 100 bin seçmeni yakalayabilmek için imza toplamaya devam ediyor. İmza toplama telaşında en çok dikkat çeken isim olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin 100 bin imzayı yakalayıp yakalayamayacağı merak konusuyken, Memleket Partisi Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İpek Özkal MedyaTava TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce, Millet İttifakı'nı destekleyecek mi? Medyatava TV'ye konuşan İpek Özkal'dan flaş açıklama geldi

MedyaTava TV’den İlke Özalp’ın;  "sosyal medyada 7 milyon takipçisi olan Muharrem İnce’nin 3 gün içerisinde 55 bin imza toplamasını nasıl değerlendiriyorsunuz, takipçiler mi gerçek değil yoksa beklentinin altında mı kaldınız?’ sorusuna;  "Her şey bizim beklediğimiz gibi gidiyor, söylendiği gibi partimiz AKP destekli bir parti olsaydı ilk günde 100 bin imzayı tamamlardık’ diyerek cevap veren İpek Özkal, ‘100 bin imza toplanamazsa Muharrem İnce’nin herhangi bir stratejisi var mı?’ sorusunu da; ‘böyle bir ihtimali hiç aklımıza getirmedik çünkü zaten 110bin üyemiz var"  cevabıyla yanıtladı.

2018 yılında Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin diğer tüm adayları da imza sürecine dahil ettiğini hatırlatan Özkal, o dönemki demokrasi anlayışının bugüne bakıldığında değiştiğini ve gerilediğini vurgulayıp, aynı demokratik yaklaşımı diğer partilerden göremediklerini ifade etti.

Son günlerde sosyal medyada Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin AK Parti tarafından destek gördüğüne dair yapılan paylaşımları trol hesapların oyunu ve yalan haberler olarak açıklayan Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal; bu paylaşımlara güldüklerini ancak bu hesaplara yönelik hukuki işlem başlattıklarını duyurdu.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı tarafından paylaşıldığı öne sürülen Twitter mesajı için de AK Parti Gençlik Kolları’nın da hukuki süreç başlattığını söyleyen Özkal; bu tür olayların Memleket Partisi’nin imza sürecini yavaşlatmak ve partiyi zedelemek için yapılan bir algı çalışması olduğunu ifade etti.

Memleket Partisi’nin siyasi duruşunun diğer tüm partilere örnek olması gerektiğini belirten parti sözcüsü İpek Özkal; demokrasi mücadelesi verdiklerini, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin de 27 Mart akşamı saat 20:00’a kadar 100 bin imzayı toplayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin üzerine verdiği yanıt dolayısıyla son ana kadar adaylığını sürdüreceğini düşündüren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin "seçime  girerse ve ilk turda kazanamazsa Millet İttifakı’nı destekleyecek mi, bir birleşme sağlanır mı?" sorusunu da cevaplayan Özkal,  "Görüşmeye açığız ancak şu anda bir davet ya da teklif söz konusu değil" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin