MKE'deki patlamanın nedeni ortaya çıktı. Ankara Valisinden açıklama geldi. Ailelerin feryadı yürekleri dağladı! Görgü tanıkları patlama anını anlattı: Deprem olduğunu sandık

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında 5 işçinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili Ankara Valisi Vasip Şahin'den açıklama geldi. Şahin, "Patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşünülüyor" dedi. Yaşamını yitiren işçilerin kimliği belli oldu.Ailelerin feryadı ise yürekleri dağladı. Acılı baba "Sen ölmeseydin ben ölseydim" diye yas tuttu. Olay anını anlatan görgü tanığı ise “Deprem olduğunu hissettik başta ama deprem olmadığını anladık sonra” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
MKE'deki patlamanın nedeni ortaya çıktı. Ankara Valisinden açıklama geldi. Ailelerin feryadı yürekleri dağladı! Görgü tanıkları patlama anını anlattı: Deprem olduğunu sandık

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda patlama sonrası yangın çıktı. MSB'den yapılan açıklamada, "Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur.

Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı" denildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlamayla ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den bilgi alarak, tahkikat başlatılması talimatı verdi.

MKE'deki patlamanın nedeni ortaya çıktı. Ankara Valisinden açıklama geldi. Ailelerin feryadı yürekleri dağladı! Görgü tanıkları patlama anını anlattı: Deprem olduğunu sandık

VALİ ŞAHİN PATLAMANIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Vali Şahin, patlamanın saat 8.44 sıralarında dinamit lokumu hazırlama bölümünde meydana geldiğini belirterek, "Teknik arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre kimyasal tepkimeden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiş ve orada çalışan 5 işçimiz maalesef vefat etmiştir." ifadesini kullandı.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Şahin, "Burada çalışan bütün arkadaşlarımıza, ülkemize ve Ankara'ya geçmiş olsun. Şu anda Cumhuriyet savcılarımız konuyu inceliyorlar. Gerek otopsi gerekse diğer teknik çalışmalar, Cumhuriyet savcılarımızın koordinesinde yürütülüyor. Daha geniş ve detaylı açıklamayı daha teknik ve net bilgiler geldikten sonra sizlerle paylaşacağız." diye konuştu.

Gazetecilerin olay yerinde göçük altında başka çalışan bulunup bulunmadığı sorusuna Şahin, "Göçük altında çalışan 5 kişi vardı ve tamamına ulaşıldı. Şu anda Cumhuriyet savcılarının incelemeleri devam ediyor. Başka yaralı yok, orada çalışan 5 işçimizin vefat ettiğini biliyoruz." yanıtını verdi.

Sabotaj ihtimali olup olmadığı yönündeki soruya da Vali Şahin, şu cevabı verdi:

"Şu anda ilk değerlendirmelerde, kimyasal tepkime neticesinde olduğuna dair arkadaşlarımızın kanaatleri var ama tabii Cumhuriyet savcılarımız bunu detaylı inceliyorlar. Diğer konularda, teknik konularda inceleme çalışmaları da bir taraftan devam ediyor."

MKE'deki patlamanın nedeni ortaya çıktı. Ankara Valisinden açıklama geldi. Ailelerin feryadı yürekleri dağladı! Görgü tanıkları patlama anını anlattı: Deprem olduğunu sandık - Resim : 2

KAVAKOĞLU: PATLAMA ANİDEN OLUŞTU

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu da olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Burası patlayıcı üretimiyle ilgili bir tesisimiz ve bu tip patlamalar göz önüne alınarak birbirlerini etkilemesin diye çok yayılmış. Patlama olan yer de çok küçük bir bina. Kamera kayıtlarından baktığımızda da patlama anına kadar hiç olağanüstü bir şey yok. İşçilerimiz normal faaliyetlerini yapıyorlar ve patlama aniden oluşuyor" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden çalışanların deneyimsiz olduğu yönündeki iddiaya ilişkin bir soru üzerine Kavaklıoğlu, "Sürekli çalışan bir fabrika burası, birdenbire çalışan bir yer değil. Yeni işçi alınmış olabilir ama eskiden beri çalışan bir fabrikamız burası, öyle tecrübesiz insanların çalışacağı bir yer değil. Üretimin bir parçası burası." diye konuştu.

Diğer birimlerde çalışanların tedbir amaçlı tahliye edilip edilmediği sorusu üzerine Kavaklıoğlu, fabrikadaki birimlerin birbirinden mesafeli yerlerde olduğunu, patlamanın gerçekleştiği yerin de çok uzakta bulunduğunu söyledi.

MKE'deki patlamanın nedeni ortaya çıktı. Ankara Valisinden açıklama geldi. Ailelerin feryadı yürekleri dağladı! Görgü tanıkları patlama anını anlattı: Deprem olduğunu sandık - Resim : 3

YAŞAMINI YİTİREN İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Meydana gelen patlama şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu. Patlamada; işçilerden Mehmet Kutlu, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem, Ahmet Ünal ve Fırat Elverir, şehit oldu. Patlamada şehit olanların aileleri, yaşamını yitirenlerin vücut bütünlüğünün bozulması nedeniyle Elmadağ Devlet Hastanesi'ne giderek DNA örneği verdi.

Şehit işçilerin evlerinin önlerine ise taziye çadırları kuruldu ve evlerin bulunduğu sokaklara Türk bayrakları asıldı.

AİLELERİN FERYADI YÜREK YAKTI: BEN ÖLSEYDİM DE SEN ÖLMESEYDİN

Fabrikada çalışan işçilerin yakınları da patlama haberi ile birlikte iş yerinin önünde toplandı. Aileler, sabah saatlerinden itibaren fabrikada çalışan yakınlarından haber almaya çalıştı. Saatler ilerledikçe yakınlarından haber alamayan ve umutları kesilen aileler gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri ambulanslarda müdahale etti.

Fabrika önünde bir baba, "Ahmet oğlum ben ölseydim de sen ölmeseydin" diyerek gözyaşı döktü. Acılı babayı diğer yakınları teskin etmeye çalıştı.

PATLAMAYA TANIK OLAN ESNAF O ANLARI ANLATTI: DEPREM OLDUĞUNU SANDIK

Dumanların yükseldiği fabrikanın çevresinde esnaf ise olaya ilişkin ilk başlarda deprem olduğunu sandıklarını ifade etti.

MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasının çevresindeki bir işletmede çalışan Ali Güleç, patlama anında büyük bir ses duyduklarını belirterek, “Bir anda ses geldi. Sonra da MKE’de patlama olduğunu duyduk. Camlarımızı salladı. Deprem olduğunu sandık en başta ama deprem olmadığını anladık” diye konuştu.

Etiketler MKE ankara patlama işçi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin