Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran açıklama. Maaş zammı için tarih verildi. Maaş zammında öne çıkan iki yöntem

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım katıldığı canlı yayında, "Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak" dedi. Yıldırım, yapılacak çalışma için tarih de verdi.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran açıklama. Maaş zammı için tarih verildi. Maaş zammında öne çıkan iki yöntem

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, A Haber’de açıklamalarda bulundu. Gündem ve ekonomik konulara ilişkin değerlendirmeler yapan Yıldırım önemli sözler sarf etti.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Yıldırım, enflasyonun hükümetin birinci önceliği olduğunu ifade etti. Enflasyonun düşeceği tarihe ilişkin bilgi veren Yıldırım,” Enflasyon hükümetimizin birinci önceliğidir. 2024'ün 2. yarısından itibaren kalıcı olarak inecek. enflasyonda düşüşü göreceğiz. Ekonomideki zorlukların farkındayız alım gücü düştü. Orta vadede enflasyon kontrol altına alınacak” dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME OLUR MU?

Emeklilerin maaşlarına iyileştirme yapılıp yapılmayacağı konusuna değinen Yıldırım, “Emeklilerimize iyileştirme yapılacağını düşünüyorum" dedi.

Yıldırım, "Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"AK Parti'nin kuruluşunun 22. yıl dönümündeyiz. Perşembe günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 22 kuruluş yıl dönümümü ihya edeceğiz. Açıkçası AK Parti Türk siyasi hayatında kuruluşunda 14 ay sonra tek başına iktidara gelmiş yegâne bir partidir. 14 Mayıs 2001'de partimizin 74 kurucusu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere dilekçesini verdik. Yurt genelinde teşkilatlanmaya başlamıştık ki seçim tarihi ilan edildi. Devlet Bahçeli o zaman çıkıp seçime gitmek gerektiğini söyledi. Yeni kurulmuş bir parti için bu önemli bir gelişmedir. Hem teşkilatları kuracaksınız hem kendinizi halka anlatmaya çalışacaksınız ve 1 sene içerisinde de seçime girip sonuç alacaksınız."

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve sosyal uzmanı Resul Kurt’tan “İki yöntem uygulayabiliriz” açıklaması geldi. A Haber yayınına katılan Kurt “Emekliye ara zam” konusuna değindi.

7 bin 500 TL alan emeklinin aslında kök maaşının 5-6 bin lira olduğuna vurgu yapan Resul Kurt, “Bu kişiler yapılan zamdan hiç faydalanmadım diye itiraz ediyor. Ama maaşı 7 bin 500 liraya tamamlanıyor. Aradaki fark sübvanse ediliyor. Burada farklı bir yöntem bulunabilir. Bir miktar baz ücret eklenebilir. En düşük emekli maaşının 10 bin lira olması isteniyor. Bu sefer de 9 bin 500 lira maaş alan ‘Bana 500 lira zam geldi’ diye serzenişte bulunacak. Bu nedenle bu süreçte herkesi memnun etmek mümkün olmayabiliyor. Benim beklentim kök ücretlerde bir düzenleme ve kademeli bir artış yapılması yönünde” dedi.

AK Partili Kurt şöyle devam etti:

“Dünyanın neresine giderseniz gidin sosyal güvenlik sisteminin bir dengesi. Primlerini toplar, o primler üzerinden bir emekli aylığı bağlar. Ama biz vatandaşımızın geçim şartlarını kolaylaştırmak, serzenişlerini karşılamak için 2 yöntem uygulayabiliriz. Birincisi en düşük aylığa bir düzenleme getirilebilir, ikincisi ise bir kademeli artış yapılabilir.“

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin