Microsoft, yeni oyun konsolu Xbox One'ı tanıttı

Şirket, yeni oyun konsolunu Washington Redmond’taki genel merkezinde düzenlediği etkinlikle gün ışığına çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Microsoft, yeni oyun konsolu Xbox One'ı tanıttı

Microsoft, 21 Mayıs’ta Redmond genel merkezinde düzenlediği etkinlikle yeni eğlence platformu Xbox One’ın tanıtımını gerçekleştirdi. Xbox One, Steven Spielberg’in yöneteceği Halo TV dizileri ve NFL (Amerikan Futbol Ligi) ile yapılan özel anlaşmalarla içerik zenginliğini de farklı bir noktaya taşımayı hedefliyor.



Microsoft Etkileşimli Eğlence İş Birimi Başkanı Don Mattrick, Xbox One’ın popüler oyunları, televizyonu ve eğlenceyi güçlü bir platform üzerinde bir araya getirecek ve aralarında kesintisiz geçişe imkân verecek şekilde tasarlandığını söyledi. Mattrick, ayrıca konsolun tasarımının da çağdaş dekorasyonlarda salonun sade ve uyumlu bir parçası olacak şekilde ele alındığını belirtti.



Xbox One, özelliklerinin sesle kolayca kontrol edilebilmesiyle dikkat çekiyor. "Xbox On” diyerek kişiye özel Xbox One ana ekranınızı açmak, izlemek istediğiniz kanalın adını söyleyerek televizyon kanalını değiştirmek, program listesini görüntülemek ve aynı anda internette arama yapmak mümkün oluyor.



Xbox One’ın öne çıkan diğer bazı özellikleri şöyle sıralanıyor:



Xbox One ile kablo aboneliği veya uydu alıcınızdan canlı TV izleyebiliyorsunuz, “XBOX ON” diyerek eğlence sistemini açabiliyor, size özel giriş panonuzu görüntüleyebiliyor, sevdiğiniz oyunlar ve TV kanalları arasında dolaşabiliyorsunuz, sevdiğiniz bir filmi izlerken tek bir komutla oynadığınız oyuna dönebiliyor, canlı TV yayını izlerken arkadaşlarınızla Skype'ta sohbet etmeye başlayabiliyorsunuz. 

       


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin