Metrodaki yürüyen merdivenleri kasıtlı durduruyorlardı. Ekrem İmamoğlu'dan 'metro sabotajı' açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2023 - 2024 eğitim öğretim yılına başlayan öğrencilere, İstanbulluların hizmetine sundukları Eminönü – Alibeyköy tramvayından canlı yayınla başarılar diledi. Son dönemlerde sosyal medyada sıklıkla dolaşan metro sabotaj eylemlerine de değinen İmamoğlu, yasal işlem yürüttüklerini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Metrodaki yürüyen merdivenleri kasıtlı durduruyorlardı. Ekrem İmamoğlu'dan 'metro sabotajı' açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101’inci yıldönümünde Eminönü’ne kadar uzattıkları Alibeyköy – Eminönü tramvay hattından canlı yayın yaptı.

Alibeyköy – Eminönü tramvay hattının hafta içerisinde 50 bin sonra gün içinde 44 bin kişi tarafından kullanıldığını belirtti.

Canlı yayınında hem yeni eğitim öğretim yılını kutlayan, hem de vatandaşları metro kullanımına teşvik eden İmamoğlu son zamanlarda artan metro sabotajı hakkında açıklama yaptı.

"YASAL İŞLEMLERİMİZİ YÜRÜTÜYORUZ"

“30 yıla yakındır yurt dışı seyahatlerinde gıptayla bindiğim metro ağlarının İstanbul'da da çok güçlü hale gelmesini hep birlikte sağlamalıyız. Buna da en çok vatandaşlarımızın sahip çıkması gerekiyor. Bazı eksiklerimiz olabilir. Bunları hızlıca toparlıyoruz" ifadelerini kullanan İmamoğlu, son zamanlarda metrolarda görünen sabotaj işlemlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bazen de böyle oynayan insanlar da oluyor merdivenlerimize, şuna buna müdahale eden. Bu çocuksu işlere… Çocuksu demeyelim, çocuklara da hakaret etmiş oluruz.  Çocuklar da yapmaz böyle şeyleri. Bu tür uygulamaları yapan insanlarla ilgili yasal işlemlerimizi yürütüyoruz. Tüm bu yatırımlar, milletin yatırımları. İstanbulluya ait ve çok önemli. Büyük paralar harcanıyor.”

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin