'METİN GÖKTEPE GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ'Nİ KAZANANLAR BELLİ OLDU

“Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri”ni kazananlar belli oldu. Ödüller, Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan’da düzenlenecek törenle verilecek. İşte kazananların listesi...

Google Haberlere Abone ol
'METİN GÖKTEPE GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ'Nİ KAZANANLAR BELLİ OLDU

“Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri”nin 11’incisi görüntülü haber dalında NTV’den Adnan Gerger’in oldu. Yazılı haber ödülüne Sabah gazetesinden Sadık Güleç, yerel gazetecilik ödülüne ise Gaziantep Hakimiyet gazetesinden Seyfi Genç değer görüldü. Jüri özel ödüllerine Hürriyet gazetesinden Özgür Cebe, TRT-2’den Devrim Gürkan ve Taraf Gazetesi layık görüldü. Fotoğraf ödülü de Milliyet gazetesinden Arif Arslan’ın oldu. 

GÖKTEPE 12 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Alibeyköy’de 8 O cak 1996’da Ümraniye cezaevinde öldürülen tutukluların cenaze törenini izlerken gözaltına alınan ve dövülerek öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri”nin 11’incisini kazananlar açıklandı. Belma Akçura, Nazım Alpman, Hüseyin Aykol, Celal Başlangıç, Mete Çubukçu, Neşe Düzel, Fikret İlkiz, Aris Nalcı, Zeynep Oral, Şirin Payzın, Kamil Tekin Sürek, Ahmet Şık ve Ferai Tınç’tan oluşan ödül jürinin değerlendirmesi şöyle:


NTV’DEN ADNAN GERGER’E “IRAK-KAYIP SİLAHLAR DOSYASI” İLE ÖDÜL
Görüntülü haber ödülünü bu yıl Adnan Gerger’in NTV’de yayınlanan ve ABD’nin Irak güvenlik güçlerine hibe ettiği silahlardan 1250’sinin Türkiye’ye kaçak yollardan sokulduğunun ortaya çıkarıldığını belgeleyen “Irak-Kayıp Silahlar Dosyası” haberi aldı.


YAZILI HABER ÖDÜLÜ SABAH’IN “ESİR KAMPI DEĞİL TUZLA” HABERİNE
Yazılı haber ödülüne, Tuzla tersanelerinde çalışan işçilerin çalışma ve yaşam koşullarını konu alan Sabah gazetesindeki “Esir Kampı Değil Tuzla” başlıklı haberiyle Sadık Güleç değer bulundu.


FOTOĞRAF DALINDA ÖDÜL “POLİSİN PEŞİNDEN AYRILMADI”
Fotoğraf ödülünü ise Milliyet gazetesinde yayımlanan “Polisin Peşinden Ayrılmadı” adlı fotoğrafıyla Arif Arslan kazandı.


JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ
Yarışmada yerel gazetecilik ödülüne Gaziantep Hakimiyet gazetesinde yayımlanan “Nümahrem” başlıklı haberiyle Seyfi Genç, jüri özel ödüllerine de Hürriyet gazetesindeki “Piç Diye Öldürdü, DNA Testinde Oğlu Çıktı” haberiyle Özgür Cebe, TRT-2’de yayınlanan “Bir Barış Savaşçısı: Dalai Lama” haberiyle Devrim Gürkan ve “Dağlıca olayında gazeteciliğin önemli ilkelerinden fikri takip ilkesi konusunda gösterdiği kararlı tutum nedeniyle” Taraf Gazetesi layık görüldü.


  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin