Meteoroloji'den ve AFAD'dan peş peşe uyarılar. Birçok ile kuvvetli, yağış ve su baskını ikazı...

Meteoroloji'nin yayımladığı son hava durumu raporuna göre; yurt genelinde sağanak yağışlar bir süre daha etkisini devam ettirecek. Özellikle Batı ve Orta Karadeniz illeri, yeniden sağanak yağışların etkisine girecek. Meteoroloji, 17 il için 'sarı koldu' uyarı yayımladı. AFAD da sağanak yağışlar nedeniyle Sakarya ve Osmaniye illerindeki vatandaşları uyardı. İstanbul'da da yağışlar devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den ve AFAD'dan peş peşe uyarılar. Birçok ile kuvvetli, yağış ve su baskını ikazı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 5 günlük hava tahmin raporuna göre, yurt genelinde etkili olan sağanak yağışlar bir süre daha etkisini devam ettirecek. Kuvvetli yağışların, 1 Temmuz Cuma gününe dek sürmesi bekleniyor.

Yurt genelinde etkisini sürdürmesi beklenen sağanak yağışların özellikle selden etkilenen Batı ve Orta Karadeniz illerinde etkisini devam ettirmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyaran Meteoroloji, yarın (29 Haziran Çarşamba) için 17 ile 'sarı kodlu' uyarı yayımladı.

Meteoroloji tarafından yarın için sağanak yağış uyarısı yapılarak 'sarı kodlu' uyarı yayımlanan iller şu şekilde: Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Giresun, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce.

İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağışın bir süre daha süreceği görülüyor. Hafta sonundan itibaren birçok ilde yağışların etkisini yitirmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den ve AFAD'dan peş peşe uyarılar. Birçok ile kuvvetli, yağış ve su baskını ikazı...

AFAD 2 İLİ UYARDI

AFAD, bu gece için (28 Haziran Salı) Sakarya ve Osmaniye illeri için beklenen 'sağanak yağış' nedeniyle sel ve su taşkını uyarısı yaptı.

AFAD tarafından yapılan konuya ilişkin duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Önümüzdeki iki saat boyunca, Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun.

Sakarya çevrelerinde halen devam eden sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların bu gece yarısına kadar yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun."

AFAD tarafından yapılan uyarıdan öce de Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya çevresi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre, Sakarya çevrelerinde halen devam eden sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların bu gece yarısına kadar aralıklarla yerel kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin