Meteoroloji'den soğuk hava uyarısı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kente yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre yurt genelinde sıcaklıklar hızla düşüş gösterecek, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli sağanak etkisini gösterecek.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den soğuk hava uyarısı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kente yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunu paylaştı. Raporda, yurt genelinde sıcaklıkların hızla düşeceği ve başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çok sayıda ilde kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağına dikkat çekildi.

Rapora göre, özellikle hafta sonuna doğru sıcaklıklar 20'li derecelerin de altına inecek. Güneşli ve sıcak havalar, yerini kasvetli ve serin havalara bırakacak.

Sıcaklık hafta ortasından itibaren hissedilir derecede düşecek ve berberinde yağışları getirecek. Salı ve çarşamba günleri Sakarya çevresinde, perşembe günü ise bölge genelinde yerel olarak görülecek sağanak şeklindeki yağışlar, cuma ve cumartesi günleri bölgenin doğusunda aralıklarla sürecek.

Serin ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başına kadar etkili olacağı beklenirken, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 9 derece altında seyredeceği öngörülüyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin