Meteoroloji’den birçok ile kuvvetli yağış uyarısı. Bu kentlerde oturanlar dikkat. İstanbul yağışa teslime olmuştu

İstanbul'da başlayan yağışlı hava nedeniyle megakentte zor anlar yaşandı. Meteoroloji'den yeni uyarılar geldi. Buna göre 14 ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ve Erzincan'da yağışlar görülecek.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji’den birçok ile kuvvetli yağış uyarısı. Bu kentlerde oturanlar dikkat. İstanbul yağışa teslime olmuştu

İstanbul’da etkili olan kuvvetli yağışla birlikte bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Çekmeköy Metro İstasyonu’nun tavanından istasyona su akarken, Tarihi Kapalıçarşı’da da rögarlar taştı. Yağışın etkili olduğu Küçükçekmece’de ise bazı yolları su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yeni uyarılar geldi. Meteoroloji'nin 7 günlük hava durumu tahmini içeren tabloda Cuma günü birçok ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

14 İLDE ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mersin’in doğusu, Adana’nın güneyi, Hatay’ın kıyı ve kuzey kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde yarın sabah saatlerine kadar yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU BÖLGESİNDE DE ETKİLİ OLACAK

Bu geceden akşam saatlerine kadar Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin