Mersin'de orman yangını çıktı. 110 haneden 450 kişi tahliye edildi

Mersin'in Gülnar ilçesinde orman yangını çıktı. Yangınına müdahale sürürken alevlerin yerleşim alanına yaklaştığı bildirildi. Bölgede 110 haneden 450 kişi tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de orman yangını çıktı. 110 haneden 450 kişi tahliye edildi

Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı hava araçları ve yer ekipleri sevk edildi.

Kuvvetli rüzgarın etkili olduğu bölgede, Adana, Antalya, Karaman ve Konya'dan ekipler ile uçak ve helikopterler de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

"450 VATANDAŞIMIZI TAHLİYE ETTİK"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yangın bölgesinde incelemede bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde çıkan yangına ekiplerin hızlı şekilde müdahaleye başladığını söyledi.

Rüzgarın da etkisiyle yangının kısmen yerleşim alanlarına doğru yayılma eğilimi gösterdiğini aktaran Pehlivan, "Öncelikle şunu ifade edeyim; çok şükür insan, can kaybımız yok. Tedbiren mahallelerimize yakın hanelerde, 110 haneden 450 vatandaşımızı tahliye ettik. Yangın oralara yaklaşmadan bu tedbiri aldığımız için onlarla ilgili herhangi bir sağlık problemi ve benzeri problem yaşamadık. Evlerde de hanelerde de şu an itibarıyla bir problem yok. Sadece ormanlık alan içerisinde metruk bir binanın yandığını arkadaşlar tespit ettiler. İçinde canlının bulunmadığı, yaşam alanı olmayan metruk bir binaydı." dedi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; Yangına 5 uçak, 18 helikopter, 49 arazöz ve 500 personelle müdahale ediliyor. Çalışmalara AFAD, UMKE, jandarma ve vatandaşlar da destek veriyor.

Öte yandan, söndürme çalışmalarına katılmaya giden bir arazöz Delikaya Mahallesi'nde şarampole devrildi. Kazada yara almayan arazöz sürücüsü kendi imkanıyla araçtan çıktı.

Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız da yangın alanında incelemede bulundu, çalışmaları takip etti. Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar da yangına müdahale eden ekiplere, hortum çekerek yardımcı oldu.

SİLİFKE İLÇESİNDE BİR MAHALLE BOŞALTILDI

Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde saat 07.00 sıralarında başlayan ve halen büyüyerek devam eden orman yangını, Silifke ilçesine sıçradı.

Mersin'de orman yangını çıktı. 110 haneden 450 kişi tahliye edildi

Silifke ilçesine bağlı Hırmanlı Mahallesi'ndeki evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Mersin'de orman yangını çıktı. 110 haneden 450 kişi tahliye edildi - Resim : 2

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına almak için çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi. 

Mersin'de orman yangını çıktı. 110 haneden 450 kişi tahliye edildi - Resim : 3

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDAN HELİKOPTER DESTEĞİ

Alevleri kontrol altına alma çalışmalarına Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan helikopterlerle destek verildiği belirtildi. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mersin'in Gülnar ilçesinde devam eden orman yangınını söndürme çalışmalarına Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ile destek sağlamaya devam ediyoruz" denildi.

YOL VE TÜNELLER TRAFİĞE KAPATILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü, Mersin'in Gülnar ilçesinde başlayıp, Silifke ilçesine de sıçrayan orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı olarak bazı yol ve tünellerin trafiğe kapatıldığını duyurdu. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından "Devlet Yolu Büyükeceli mevki, yangın sebebiyle taşıt trafiğine kapatılmıştır. Transit trafik Aydıncık- Gülnar, Gülnar- Silifke güzergahından sağlanacaktır. Aydıncık- Silifke Devlet Yolu 24- 33. kilometreleri arasında yer alan Karayar ve Eceli 1-2-3 tünelleri taşıt trafiğine kapatılmıştır" paylaşımı yapıldı

"YANGIN YERLEŞİM BİRİMLERİNİN ÇEVRESİNDE"

Ünüvar, açıklamasında "Yangın yerleşim birimlerinin çevresinde. Bölgede çam ve makilik alanlar bulunuyor. Rüzgarın da etkisiyle yangın büyüdü." dedi.

Evlerinden tahliye edilen vatandaşlar için Gülnar'daki iki lise barınma yeri olarak hazırlandı.

Ekipler, alevlerin tahliye edilen yerlere ulaşmaması için evlerin çevresinde soğutma çalışması yapıyor. Yangının, Mersin-Antalya kara yoluna ulaşmaması için ekipler yoğun çaba gösteriyor.

MSB'DEN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı, Mersin Valiliği'nin talebi üzerine Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek gönderdi.

Kara Kuvvetleri'ne ait 3 adet S-70 (Sikorsky), 5 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 (Chinook) tipi helikopter yangına havadan müdahale ediyor.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına destek veren Mehmetçik de yangını kontrol altına alabilmek için seferber oldu.

Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle komandolar, köylüleri ve hayvanlarını tahliye etti.

MERSİN GÜLNAR’DA MEYDANA GELEN YANGIN HAKKINDA AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA

AFAD, Mersin'in Gülnar ilçesinde meydana gelen orman yangını hakkında yeni bir açıklama yayımladı. AFAD tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesinde bu sabah saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları

Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve destek illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz, 15 dozer ve 712 personel ile sürdürülmektedir.

Sağlık Müdürlüğünden; 1 adet ambulans, 1 UMKE timi ile toplam 8 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır.

Yangında yaralanan 9 kişiden 7’sinin tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.

Bölgedeki çalışmalara destek vermek üzere, Adana ve Niğde İl AFAD’dan birer ekip ile 1 Mobil Koordinasyon Tırı sevk edilmiştir.

Tedbir amacıyla 110 konutun tahliyesine 100 Jandarma personeli ile devam edilmektedir.
Türk Kızılay tarafından 400 kişilik sıcak yemek Büyükeceli Ortaokuluna tahliye edilen vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere sevk edilmiştir.

Tahliye olan vatandaşlarımızın olası barınma ihtiyaçları için Gülnar Meslek Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonunda (300 kişi) ve Gülnar Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda (160 kişi) toplamda 460 kişilik barınma tesisi planlaması yapılmıştır.

Ekiplerin bölgede güvenli çalışabilmesi amacıyla tedbiren elektrik kesintisi, yapılmaktadır.

Kesintilerden Büyükeceli, Koçaşlı ve Yanışlı mahallelerinde toplam 15 trafo ve 884 abone etkilenmiştir.


Alınan tedbirler çerçevesinde, şu an için, yangın yerleşim yerlerini tehdit etmemektedir."

Mersin'de orman yangını çıktı. 110 haneden 450 kişi tahliye edildi - Resim : 4

ARAZÖZ KAZA YAPTI 
Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Delikaya Mahallesi'ndeki orman yangınına müdahale sırasında arazözlerden biri, şarampole devrildi. Araçtan kendisi çıkan sürücü, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ekipler ise bölgede yangını kontrol altına alabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Mersin'de orman yangını çıktı. 110 haneden 450 kişi tahliye edildi - Resim : 5

 

Manisa'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

Manisa'nın Soma ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına da havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İlçeye bağlı Adil Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın bölgesine 3 helikopter, 2 uçak, 30 arazöz ve 4 su tankeri sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin