Mersin'de kahreden göçük. Toprak altında kalan iki işçi hayatını kaybetti

Mersin'in Mut ilçesinde su kuyusu açarken göçük altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de kahreden göçük.  Toprak altında kalan iki işçi hayatını kaybetti

Ahmet Uçar (59) ve Yakup Şahin (50), Özlü Mahallesi Akçaalan mevkisinde su kuyusu açarken göçük meydana geldi.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri, göçükte kalan 2 kişiyi kurtarmak için çalışma başlattı.

Ekiplerin çalışması sonucu Uçar ve Şahin'in cansız bedenine ulaşıldı.

İŞ KAZALARINDAN NASIL KAÇINILIR?

İş kazalarından kaçınmak için, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine büyük önem verilmelidir. İşyerlerinde risk değerlendirmesi yapılmalı ve bu risklere karşı önleyici tedbirler alınmalıdır. İşçilere uygun eğitim ve bilinçlendirme sağlanarak, işlerini güvenli bir şekilde yapmaları teşvik edilmelidir.

İş ekipmanları ve makinelerin düzenli bakım ve denetimleri yapılmalı, güvenli kullanım sağlanmalıdır. İşyerlerinde gerekli kişisel koruyucu ekipmanlar temin edilmeli ve bu ekipmanların kullanımı teşvik edilmelidir. İş yerlerinde temizlik ve düzenli bakım önemlidir, tehlikeli maddelerin güvenli bir şekilde saklanması gerekmektedir.

Çalışma saatleri ve dinlenme araları düzenli olmalı, çalışanların aşırı yorgunluk ve stres yaşamamaları sağlanmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulması denetlenmeli ve ihlallere karşı caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Çalışanlar, herhangi bir güvenlik sorunu gördüklerinde bunu üstlerine bildirmelidir.

Kaynak: A.A
Etiketler Mersin Mut Kuyu Göçük
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin