Merkez Bankası Resmen Açıkladı. Yeni Paralar Geliyor mu? Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan Flaş Açıklama. 500 ve 1000 Liralık Banknot Basılacak mı?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon tahminini açıkladığı toplantıda, TL'deki düşüşler sonrası 500 ve 1000 liralık banknotların piyasaya sürüleceği iddialarına son noktayı koydu.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası Resmen Açıkladı. Yeni Paralar Geliyor mu? Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan Flaş Açıklama. 500 ve 1000 Liralık Banknot Basılacak mı?

Türk Lirası'nın  değer kaybı sonrası 500 ve 1000 liralık banknotların basılması gerektiği tartışması başlamış ve Merkez Bankası'nın hazırlık yaptığı iddiaları dolaşıma sokulmuştu.

500 ve 1000 TL'lik banknot basılacağı iddialarıyla ilgili tartışmaya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan yaptığı açıklamayla son noktayı koydu.

ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan göreve gelmesinin ardından ilk kez kameralar karşısına geç ve Yılın Üçüncü Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Erkan 2023 yılı sonu için enflasyon beklentisini yüzde 58, 2024 yılı için yüzde 33 ve 2025 yılı için ise yüzde 15 olarak açıkladı. Şahap kavcıoğlu döneminde açıklanan 2. Enflasyon Raporu'nda Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini 22,3'tü.

YENİ BAKNOTLAR YOLDA MI?

Merkez Bankası Başkanı Erkan, yüksek tutarlı banknot basılmasının gündemde olup olmadığına ilişkin soruya "Şu an üstünde çalışmıyoruz. Enflasyonla mücadele hedefimiz." şeklinde yanıtladı. En yüksek kağıt para 200 TL 2009’da basılmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin