Meral Akşener ittifaka dönecek mi? CHP'li Prof. Aytuğ Atıcı'dan Medyatava TV'ye çok özel değerlendirme: Ekrem İmamoğlu CHP'nin perde arkasındaki gizli başkanı mı?

CHP kurultayının ardından Genel Başkanlık koltuğuna Özgür Özel oturdu. CHP'li Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Medyatava TV'ye konuştu; hem kurultayın etkilerini anlattı hem de Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmesinin ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ne yapacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

CHP'li Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Medyatava TV'ye çok özel açıklamalarda bulundu. Prof. Atıcı, hem kurultayın etkilerini anlattı hem de Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmesinin ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ne yapacağını açıkladı.

Kurultay sonrası CHP Genel Başkanı olarak seçilen Özgür Özel‘in parti tüzüğünde yer alan antidemokratik uygulamalara son vereceğine inandığını söyleyen Prof. Atıcı, bu doğrultuda Özel’in verdiği sözleri tutacağını beklediğini vurguladı. Prof. Atıcı; özellikle partinin belediye başkanlarını belirlerken, kenti tanıyan ve kent halkının tanıdığı adayların belirlenmesi gerektiğini söyledi. Böyle yapılmadığı takdirde Genel Başkan'ların Belediye Başkanlarını belirlediği bir sistemin içerisinde söz konusu isimlerin Genel Başkan'a her zaman borçlu hissettiğini belirtti. 

‘Genel başkan tükenene kadar bu böyle devam eder’  ifadelerini kullanan Prof. Atıcı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başına gelenlerin de bu olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı’nın Özgür Özel seçilmesiyle yerel seçimlerden önce İYİ Parti’nin Cumhuriyet Halk Partisi’yle ittifak yapabileceğini dile getiren Atıcı, ittifak sağlanmazsa yerel seçimlerde CHP’nin kaybedeceğini ima etti.

ÖZGÜR ÖZEL DÖNGÜYÜ KIRACAK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ‘in bu kısır döngüyü kıracağına dair söz verdiğini hatırlatan Atıcı, Özel’in parti içinde önceden destek verdiği antidemokratik tutumlara rağmen, Özel için yepyeni bir sayfa açtığını ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e  100 puan üzerinden 100 vererek bu sayfayı  başlattığını yineledi.

MedyaTava TV'den İlke Özalp, CHP kurultayı ile ilgili detay sorular sordu. Prof. Atıcı, Özalp'in "Ekrem İmamoğlu CHP’nin perde arkasındaki gizli başkanı mıdır?" sorusuna ise dikkat çeken bir yanıt verdi: "Ekrem İmamoğlu’nun verdiği destek Özgür Özel’in seçimi kazanmasındaki en önemli faktördür’ diyerek cevap verdi. ‘Bu durum Özgür Özel’in emanetçi başkan olduğunu göstermez."

Videonun tamamı MedyaTava TV Youtube kanalında izleyebilirsiniz.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin