Meral Akşener isim vermedi ama Ekrem İmamoğlu'nu bombaladı. Berlin'i, Paris'i vaat ediyorlar ancak Delhi'nin, Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşuyor. Meral Akşener enflasyon konusunda hükümete eleştirilerde bulundu. Asgari ücretin 20 bin olması gerektiğini söyledi. Ayrıca hedefinde, bir zamanlar kardeşim dediği Ekrem İmamoğlu vardı. Akşener isim vermedi ama, "Özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener isim vermedi ama Ekrem İmamoğlu'nu bombaladı. Berlin'i, Paris'i vaat ediyorlar ancak Delhi'nin, Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar

Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Her şey kötüye giderken iktidar çözüm üreteceği yerde sorun üretmeye devam ediyor. Maaşlara yılda 2 defa zam yapılıyordu, buna rağmen zamlar diğer zam dönemine kalmadan eriyordu. Biz de 4 zam teklif etmiştik. İktidar, tek zamma düşürdü. Erdoğan yine engin bilgisini konuşturdu, 'Bir kez verilecek zamla bu iş biter' dedi. Belli ki çalışanları bitirmeye karar vermiş.

Enflasyon oranı yüzde 40'a yaklaşan enflasyon oranı hedefi 36'larda olan ülkelerde tek zam çalışanları korumaz. Çalışanlara refah payı vermediğiniz sürece milletimiz enflasyon altında 

Ocak ve Temmuz aylarında yılda 2 defa belirlenmesi konusunda ısrarcıyız. Miktar belirlenirken Türk-İş'in açlık sınırı rakamlarının esas alınmasını istiyoruz. Sadece enflasyon oranında yapılan artış yetmez. Büyüme oranında refah payı da verilmelidir.

İYİ Parti olarak asgari ücret talebimiz 2024 yılı Ocak ayı için 17 bin lira, Temmuz ayı için ise 20 bin 500 liradır. 

"SİRKİN SAHİPLERİ KONUŞULMUYOR"

Para aklayanların konuşulduğunu ancak parası aklananların hiç konuşulmadığını belirten Meral Akşener, "Cambazlar konuşuluyor ama nedense sirkin sahipleri hiç konuşulmuyor" dedi. 

Yerel seçimler yaklaşmasına rağmen projeler yerine dedikoduların konuşulduğunu vurgulayan Akşener, her hafta farklı bir başlık üzerinden belediyecilik vizyonu sunacaklarını söyledi.

ULAŞIM SORUNUNA DEĞİNDİ 

Akşener ulaşım sorununa da değindi. "Ülkemizde özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil. Gelişmiş ülkelerdeki şehirlerle kıyasladığımızda ulaşım hizmetleri hem nitelik hem nicelik açısından beklentileri karşılayamıyor. İktidarın yerel yönetimlerini bakışını dikkate aldığımızda bu durum hiç şaşırtıcı değil. Her seçimden önce Berlin'i, Paris'i vaat ediyorlar ancak Delhi'nin, Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar" dedi. 

Ardından yerel seçimlere değinerek, 'İYİ Belediyecilik' vizyonuyla millet için yaşanabilir şehirler inşa edeceklerini söyleyen Akşener, "Önümüzdeki süreçte tüm güçleriyle üzerimize gelecekler ama unuttukları bir şey var; biz bu filmi daha önce gördük. Biz şerbetliyiz, idmanlıyız, alışığız. O nedenle tankla da, topla da, tüfekle de gelseler bize vız gelir, tırıs gider. İYİ Parti olarak, kurulduğumuz günden beri millet iradesine saygı duymayanların nobranlığına, millete parmak sallayanların cüretkarlığına, 'Devlet benim' diyenlerle, 'Ben ne dersem o olur' diyenlerin şımarıklığına hiçbir zaman prim vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Adına 'ittifak' dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip, sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Tarih korkakları değil cesurları yazar. Türk milletini, kendilerine mahkum zannedenlerin kurduğu bu tahterevalli düzenine karşı artık yeni bir safhadayız. Artık vakit, tarihi bir sorumluluğu üstlenme, şanlı bir mücadeleyi zaferle taçlandırma vakti. Bu kutlu mücadelede; milletimizden başka kimsenin takdirini beklemeden, milletimizden başka kimseye de hesap vermeden, hür ve müstakil olarak dimdik yürüyeceğiz" dedi. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin