Meğer anlaması çok kolaymış: Balığın bayat olduğunu gösteren yöntem bulundu. Balık böyleyse sakın almayın

Balık, vücudumuz için çok sağlıklı besinlerin başında yer alır. Bu nedenle balığı taze olarak tüketmek gerekir. Çünkü bayat balıklar sağlığımızı olumsuz etkiler ve zehirleyebilir. Eğer balığın bayat olduğunu anlamak size zor geliyorsa doğru yerdesiniz. İşte balığın bayat olduğunu gösteren tüyolar

Meğer anlaması çok kolaymış: Balığın bayat olduğunu gösteren yöntem bulundu. Balık böyleyse sakın almayın

Balık, tüketimi vücudumuzun sağlığı açısından oldukça önemlidir. Düzenli olarak tüketilen balığın vücudumuz için sayısız faydası mevcuttur.

Balığın en bilinen faydaları arasında; beyin sağlığını koruyup güçlendirdiği, göz sağlığına son derece katkıda bulunduğu ve kalp krizi ve felç gibi riskleri en aza indirdiği bilinir.

Balığın saymakla bitmeyen faydalarından yararlanmak için onu hem mevsiminde tüketmeli hem de taze tüketmek gerekir. Çünkü bayat balığın tüketilmesi, zehirleyebilir.

Sizler için balığın taze olduğunu gösteren tüyoları ve hangi balığın hangi mevsimde yenmesi gerektiğini bir araya getirdik.

Hangi mevsimde hangi balık yenir?

Her balık her ay olmaz. Balığı mevsiminde yemek bu nedenle önemlidir. Ocak ayında; istavrit, lüfer, palamut, uskumru, kefal yenir.

Şubat ayında hamsi ve kalkan balığı yenir. Mart ayında levrek, kalkan ve mezgit yenir. Nisan ayında ise en çok barbun ve mercan yenir.

Mayıs ayında barbun, mercan ve dil balığı tercih edilir. Haziran ayında özellikle sardalya, orkinos ve kaya balığı tüketilir. Temmuzda ise sardalya yenir.

Ağustos ayına ise sarıkanat ve orkinos tercih edilir. Eylül ayında ise barbun, çipura, lüfer ve uskumru tercih edilir.

Ekim ayında ise en çok tüketilen balıklar palamut, lüfer, levrek, kılıç ve sardalyadır. Kasım ayında yine lüfer, tekir, uskumru ve sazan balığı tercih edilir. Aralık ayında en çok tercih edilen balıklar yine uskumru ve hamsidir.

Meğer anlaması çok kolaymış: Balığın bayat olduğunu gösteren yöntem bulundu. Balık böyleyse sakın almayın

Balığın taze olduğu nasıl anlaşılır?

Balığın taze olduğunu anlamanın pek çok yöntemi vardır. Ancak bir balığın taze olduğunu gösteren en belirgin işaret, gözleridir. Taze balığın gözleri ger daim parlak olur.

Eğer bir balık bayatsa gözleri solgun olur ve göz çevresi kanlı olur. Taze balığı işaret eden bir diğer unsur ise balığın dokusudur.

Taze balık her zaman sert olur. Balık alırken kendiniz seçme imkanınız varsa mutlaka dokusu sert olan balıkları seçin. Dokusu yumuşak olan balıklar bayattır.

Bir balığı ortasından tutun ve bastırın. Eğer balığın üzerinde parmağınızın izi kalıyor ve balık eski formuna dönmüyorsa o balık bayattır, sakın almayın.

Balığın tazeliğini anlamanın bir diğer yöntemi de pullarıdır. Eğer balığın pulları dökülüyorsa o balık bayattır. Ancak pullar dökülmüyorsa balık tazedir, güvenle alabilirsiniz.

Ayrıca yapışık ve parlak pullu balıklar her zaman taze olur. Balığın tazeliğini anlamak için solungaçlarına da bakabilirsiniz.

Taze balığın solungaçları her daim koyu bir kırmızı renge sahiptir. Ayrıca kapalı solungaçları olan balıklar da taze olur.

Son olarak balığın taze olduğunu gösteren yöntem ise karın kısmıdır. Taze balığın karnı düz olur ancak bayat balığın karnı şişkin olur. Balığın karnı buruşmuş görünüyorsa bayat demektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin