Medya Etik Ödülleri sahiplerini buluyor

Ödüller yarın akşam yapılacak bir törenle sahiplerini bulacak.

Google Haberlere Abone ol
Medya Etik Ödülleri sahiplerini buluyor

Medya Etik Konseyi tarafından her yıl düzenlenen ve yılda bir kez verilen 2012 yılı Medya Etik Ödülleri, yarın akşam yapılacak bir törenle sahiplerini buluyor. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın iştirak edeceği ödül törenine siyaset, medya, iş dünyası ve spor camiasından pek çok kişinin katılması bekleniyor.



Medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik amacıyla geleneksel olarak Medya Etik Ödülleri veriliyor.



Medya Etik Konseyi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen medya etik ödülleri sahiplerini buluyor.  2012 yılı Medya Etik Ödülleri 6 kategori ve 29 dalda (alt başlıkta) toplam 43 gazeteci ödül alacak. Ödül töreni 18 Nisan’da Fatih Ali Emiri Efendi konferans salonunda yapılacak. 



Medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik için düzenlenen 2012 yılı Medya Etik Ödülleri, Medya Etik Konseyi Ödül Kurulu tarafından belirlendi.



Bu yıl üçüncüsü yapılan ve geleneksel hale getirilen Medya Etik Ödülleri 2012 yılı içinde Yazılı Basın (Gazete-Dergi), Televizyon, Radyo, Haber Ajansçılığı, Yerel Medya ve İnternet haber sitelerinde yer alan yayınlara verildi.



Abdurrahman Şen, Mehmet Atalay, Hakan Sarıhan, Nevzat Bayhan, Erkam Tufan Aytav, Mehmet Şeyho, Zeki Gümüş, Hüseyin Gökçe, Nejat Sezik, Nuh Gönültaş, Fatih Karaca, Ünal Tanık, Servet Engin ve Hakan İnce’den oluşan ödül kurulu, kurumsal ve şahsi başvuruların yanı sıra MEK Yüksek Kurulu ve MEK Ödül Kurulu üyelerinin tekliflerinin değerlendirildiği toplantılar sonucu, ödül kazanan gazetecileri belirledi.



2007 yılında kurulan Medya Etik Konseyi, medyada özdenetim faaliyeti yapmak üzere çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda; medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik amacıyla ‘Medya Etik Ödülleri’ 2010 ve 2011 yılında verildi. Medya Etik Ödülleri, yazılı ve görsel medya ile internet haberciliğinde, basın meslek ve etik ilkelerine uygun yayın yapan medya mensuplarına verilen bir ödül. Bir defa medya etik ödülü alan gazeteciye aynı kategoride tekrar ödül verilmiyor.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin