'Matmazel Julie'den Esinti'nin galası yapıldı

Nilüfer Sanat Tiyatro'nun yeni sezon oyununun, İstanbul galası gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
'Matmazel Julie'den Esinti'nin galası yapıldı

Dünya tiyatro tarihinin en önemli oyunlarından biri olarak gösterilen, iktidar kavramını sınıfsal çatışmalar ile kadın-erkek ilişkisi üzerinden sorgulayan ve  1888'de August Strindberg'in yazıldığı dönemden bugüne defalarca sahnelenen "Matmazel Julie"  Nilüfer Sanat Tiyatrosu sahnelerinde tiyatro severleri konuk etmeye devam ediyor. İlk gösterimi 24 Aralık’ta başlayan “Matmazel Julie'den Esinti"nin İstanbul galası dün gece Blackout Sahnesi'nde gerçekleşti.



Kadın-erkek ve soylu-halk sınıfı çatışmalarının önemli bir örneği olan tek perdelik oyun, bir konakta geçiyor. Özge Özder’in evin kızı Julie’yi, Teoman Kubaracıbaşı’nın konağın uşağı John , Sultan Ertuğrul’un konağın hizmetçisi Christine’i canladırıyor. Yönetmen Mehmet Ergen'in eşsiz yorumuyla Nilüfer Sanat Tiyatrosu'nda hayat bulan “Matmazel Julie” oyunu Strindberg’in eserinden The Closer'ın (Daha Yaklaş) senaristi Patrick Marber'in yeniden yorumuyla sahneleniyor. 



Gala sonrası oyun hakkında konuşan Özge Özder :“Matmazel Julie karakterine hazırlanırken karakterle ilgili en zorlandığım nokta karakterin duygu geçişlerinde yaşadım, hazırlık sürecinde bipolar bozukluktan, histeryaya kadar bir çok ruhsal hastalıkla ilgli araştırma yaptım. The Closer (Daha Yaklaş)'ın senaristi Patrick Marber'in yeniden yorumladığı Strindberg'in bu eserinde oynamaktan çok memnunum" dedi.

Nilüfer Belediyesi, yönetmen, oyuncular ve oyun metni arasında sağlanan sağlam birliktelik ve uyum sonucu başarının geldiğini ve oyunun kapalı gişe oynadığını söyleyen oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı ise “Hem seyircinin hem oyucuların hoşuna giden ve tatmin eden bir oyun çıktığını gördükleri zaman insanların daha cesaretli davranacağını düşünüyorum, bu ekiple çalıştığım için çok mutluyum, herkesi oyuna bekliyoruz” dedi.    



Gala sonrası tiyatro severlerle buluşan“Bu deneyimi yaşamak son derece önemli” diyen Sultan Ertuğrul da  tiyatro severleri oyuna davet etti.



Biletleri Blackout AVM’deki Talimhane Tiyatrosu gişesi ve Biletix’ten satışa sunulan ve  +16 yaş sınırı ile izleyici ile buluşan “Matmazel Julie’den Esinti”   1 - 8- 15 Mart Cuma günleri saat: 20.30’da Şişli Blackout Sahnesi (Talimhane Tiyatrosu)’nde sahnelenecek.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin