Martı ve TAG uygulaması nedir. Martı ve TAG nasıl kullanılır. 2023 Martı scooter ve bisiklet ücretleri ne kadar?

Martı vatandaşların scooter, bisiklet gibi araçları sokakta kullanabilmelerini sağlayan bir girişimdir. Kurucusu Oğuz Alper Öktem'dir. 2019 yılında başlayan bu sistem ilk önce İstanbul'da hizmet verdi. Şubat 2020'de Ankara'da da kullanıma sunuldu, şimdilerde ise birçok şehirde hizmet veriyor. Peki Martı nasıl kullanılır? 2023 Mart scooter ve bisiklet ücretleri ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Martı ve TAG uygulaması nedir. Martı ve TAG nasıl kullanılır. 2023 Martı scooter ve bisiklet ücretleri ne kadar?

Martı ile vatandaşlar sokaklarda bulunan scooter, bisiklet gibi araçları belli ücret karşılığında kullanabiliyor.

Scooter, bisiklet araçlarının takibi telefona indirilen bir uygulama üzerinden yapılıyor.

TAG ise Martı girişiminin farklı bir platformudur. Peki Martı ve TAG nasıl kullanılır? 2023 Martı scooter ve bisiklet ücretleri ne kadar?

MARTI NASIL KULLANILIR?

Martı araçları sokaklarda bulunuyor. Kullanıcının konumuna en yakın martı, telefona indirilen uygulama ile görünebiliyor. 

Martı uygulamasını telefona indirdikten sonra kullanıcılar scooter'ın yanına giderek telefonu ile QR kodunu okutur. 

Martı ve TAG uygulaması nedir. Martı ve TAG nasıl kullanılır. 2023 Martı scooter ve bisiklet ücretleri ne kadar?

MARTI ÜCRETİ NE KADAR?

Martı ücretleri kullanılan süre üzerinden belirlenir. Yolculuğun başında ve kullanılan her dakika için ücretlendirme uygulanır. Kullanıcılar saatte en fazla 25 km/s hız yapabiliyor.

TAG NEDİR?

TAG, Martı'nın farklı bir platformudur. TAG (Tek Araçla Gidelim) aracında boş koltuğu olan sürücüler ile aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturur. Bu girişim ile trafik sorunun azalması ve daha uygun fiyatlı ulaşım hedeflenir. TAG girişimi ile yolcu ve sürücü seyahat ücretini paylaşır.

OĞUZ ALPER ÖKTEM KİMDİR?

1991 yılında dünyaya gelen Oğuz Alper Öktem aslen Kocaelilidir. Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nde tam burslu eğitim aldı. Lisans eğitimini Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladı. Akabinde ise yüksek lisans eğitimini Londra Ekonomi Okulu Siyasal Ekonomi Bölümü’nde aldı.

Deutsche Bank’ın Londra ofisinde iş hayatına başlayan Oğuz Alper Öktem burada nükleer enerji şirketleri üzerine çalışmalar yaptı. 2014'te İstanbul'a gelen Oğuz Alper Öktem kariyerine BluTV şirketinde Chief Operating Officer olarak devam etti. 2018 yılına gelindiğinde Martı İleri Teknoloji’yi kurdu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin