Kurbanlık fiyatları ne kadar. 2023 kurbanlık fiyatları belli oldu mu. 2023 büyükbaş, küçükbaş, kuzu, koyun, dana ve tosun fiyatları kaç TL?

Kurbanlık fiyatları, bayramda ibadetini yerine getirecek müslümanlar tarafından araştırılıyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala büyükbaş, küçükbaş, dana, tosun, koyun fiyatları gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz yıl hayvancılık yapanların masraflarının artması nedeniyle Kurban fiyatları yükselmişti. Peki 2023 kurbanlık fiyatları bu yıl ne kadar, kaç TL oldu? İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Kurbanlık fiyatları ne kadar. 2023 kurbanlık fiyatları belli oldu mu. 2023 büyükbaş, küçükbaş, kuzu, koyun, dana ve tosun fiyatları kaç TL?

Kurbanlık fiyatları, kurban keserek dini görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Kurban fiyatları başta yem olmak üzere hayvancılıkla uğraşan kişilerin iş giderlerine göre değişiyor.

Kurban Bayramı bu sene 28 Haziran'da idrak edecek.

Peki 2023 kurbanlık fiyatları bu yıl ne kadar, kaç TL oldu? İşte ayrıntılar.

2023 KURBANLIK FİYATLARI AÇIKLANDI MI?

Kurbanlık fiyatları il il değişiyor. Ayrıca hayvanın yaşı, ağırlığı da fiyatı etkiliyor. 

2023 tahminlerine göre kurbanlık koyun fiyatlarının 5 bin ila 10 bin TL arasında olması bekleniyor.

KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn bidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

DİYANET VEKALETLE KURBAN BEDELİ NE KADAR?


Henüz 2023 yılına ait vekaletle kurban kesimi bedeli Diyanet tarafından açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurtiçi için 2 bin 250 lira, yurtdışı için de bin 800 lira olarak belirlendiğini duyurulmuştu.

KURBAN'IN ANLAMI NEDİR?

Kurban Allah'a yakın olmak, Allah rızasına ermek için kesilen, kurban edilen hayvana denir. 

Her yıl Kurban Bayramı'nda kurban kesilir ve kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Kurban Bayramı'nda yardımlaşma, muhabbet, sevgi artar. Büyükler, hastalar ziyaret edilir, küsler barışır.

2023 KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

27 Haziran 2023 Salı Arefe Günü

28 Haziran 2023 Çarşamba Kurban Bayramı (1. Gün)

29 Haziran 2023 Perşembe Kurban Bayramı (2. Gün)

30 Haziran 2023 Cuma Kurban Bayramı (3. Gün)

01 Temmuz 2023 Cumartesi Kurban Bayramı (4. Gün)

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı arefesi 27 Haziran Salı gününe denk geliyor. Arefe günü yarım gün tatil olacak. Bayram 28 Haziran Çarşamba itibarıyla başlayacak. Hafta sonu ile de birleşen Kurban Bayramı tatili 5 gün olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin