Kurban kesim bedeli ne kadar Diyanet. 2023 yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedeli kaç TL? Diyanet Başkanı Erbaş açıkladı

Kurban kesim bedeli Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala sorgulanıyor. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kurban kesim bedelini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile paylaştı. Peki kurban kesim bedeli ne kadar? 2023 yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedeli kaç TL? İşte Başkan Erbaş'ın açıklamasıyla 2023 kurban kesim bedeli.

Google Haberlere Abone ol
Kurban kesim bedeli ne kadar Diyanet. 2023 yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedeli kaç TL? Diyanet Başkanı Erbaş açıkladı

Kurban Bayramı'nda dini vazifelerini yerine getirmeye hazırlanan vatandaşlar kurban kesim bedelini sorguluyor. Kurban kesim bedeli 2023 yılı için belli oldu.

Kurban Bayramı'nın 1. günü 28 Haziran'da idrak edilecek. 1 Temmuz Cumartesi akşamı sona erecek. 

Peki kurban kesim bedeli ne kadar? 2023 yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedeli kaç TL? İşte Başkan Erbaş'ın açıklamasıyla 2023 kurban kesim bedeli.

2023 VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "#KurbanınıPaylaş Kardeşinle Yakınlaş Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında ise 2.750 TL olarak belirledik. Bağışlarınızı başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz."

Bununla birlikte Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL oldu.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin bayramdan bir hafta önce emeklilerin hesaplarına yatması bekleniyor.

Kurban Bayramı ikramiyesi zammı, emekli maaşlarının 5 bin 500 TL'den 8 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından açıklandı. Geçtiğimiz dönemlerde bin 100 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri 2 bin TL oldu.

Emekliler bu yıl Kurban Bayramı'nda da, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 2 bin TL bayram ikramiyesi alacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı bu sene 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. 27 Haziran Salı günü arefe günü olacak. Arefe günü yarım gün tatil olacak. Kurban Bayramı'nda ise okullar, kamu kuruluşları ve bazı özel sektör firmaları tatil olacak. Hafta sonu pazar günü tatiliyle birlikte bu sene Kurban Bayramı 5 gün olacak. Tatilin 9 güne uzayıp uzamayacağı henüz bilinmiyor.

KURBAN BAYRAMI TARİHİ 2023

Kurban Bayramı Arifesi- 27 Haziran Salı

Kurban Bayramı 1. Gün - 28 Haziran Çarşamba

Kurban Bayramı 2.Gün- 29 Haziran Perşembe

Kurban Bayramı 3.Gün- 30 Haziran Cuma

Kurban Bayramı 4. Gün- 1 Temmuz Cumartesi

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin