Kurban eti dağıtımı nasıl olmalı Diyanet. Kurban eti en az kaç kişiye dağıtılır. Kurban eti kaça bölünür. Kurban eti dağıtılmasa günah mı?

Kurban Bayramı'nın idrak etmesiyle kurbanın nasıl dağıtılacağı sorgulanıyor. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanın eti pay edilmesi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmalıdır. Peki kurban eti dağıtımı nasıl olmalı Diyanet? Kurban eti en az kaç kişiye dağıtılır? Kurban eti kaça bölünür. Kurban eti dağıtılmasa günah mı? İşte detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Kurban eti dağıtımı nasıl olmalı Diyanet. Kurban eti en az kaç kişiye dağıtılır. Kurban eti kaça bölünür. Kurban eti dağıtılmasa günah mı?

Kurban Bayramı'nın idrak etmesiyle et dağıtımı nasıl olacağı sorgulanıyor.

Kurban Bayramı'nda kesilen etin bir kısmı her yıl ihtiyaç sahiplerine dağıtılır bir kısmını da kurbanı kesen alır.  

Peki kurban eti dağıtımı nasıl olmalı Diyanet? Kurban eti en az kaç kişiye dağıtılır? Kurban eti kaça bölünür. Kurban eti dağıtılmasa günah mı? İşte detaylar.

KURBAN ETİ DAĞIRIMI NASIL OLMALI?

Diyanet'e göre üçe bölünen kurbanın bir bölümü kurban kesemeyen ihtiyaç sahiplerine, bir bölümü akrabalara veya tanıdık birisine, kalanı da evde tüketilmek üzere ayrılır.

KURBAN ETİ EN AZ KAÇ KİŞİYE DAĞITILMALI?

Kurban eti dağıtılırken mevcut etin her bölümünden parçalar eklenmelidir. Kişilerin en az bir öpünde yiyebileceği kadar et verilmelidir. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre kurban eti pay edilirken;

"Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir (Ebû Dâvûd, Dahâyâ, 10). Kurban etinin tamamı evde bırakılabilir (Tahâvî, Şerhu me‘âni’l-âsâr, IV, 185). Ancak, durumu iyi olan müslümanların, toplumda muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunu hatta tamamını dağıtmaları daha uygun olur" şeklinde yazmıştır.

KURBAN ETİ DAĞITILMAZSA GÜNAH MI?

Kurban kesmenin amacı Allah için ibadet etmek, ihtiyaç sahiplerine kurban etinden vermek, paylaşmaktır. 

Eğer kurban kesen kişiler kalabalıksa ve ihtiyaç sahibiyse kurban eti kimseye dağıtılmadan evde tüketilebilir. Kurban kesen kişinin eti hem yemesi, hem tanıdıklarına hem de durumu olmayan kimselere vermesi daha hayırlı olur. 

 Kurban etinin üçte biri kurban kesemeyen fakir fukaraya, üçte biri akraba, komşu ve tanıdıklara, üçte biri de ev halkına nafaka ve yiyecek olarak ayrılabilmektedir.

KURBAN ETİ HEMEN YENİR Mİ?

Uzmanlar, kesilen kurban etinin hemen yenilmemesini ve 24 saat sonra pişirilmesini uygun görüyor.

Kurban etinin sıcaklığını düşürmek için 4-5 saat serin bir yerde tüketmek gerekiyor. Böylece etler yumuşar ve tadı daha güzel olur.

KURBAN ETİ YIKANIR MI?

Kurban eti yıkanırsa bakteriler çoğalır ve her yere dağılır. Bu sebeple kurban etinin yıkanmaması öneriliyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin