Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaralanmalar başladı. Acemi kasaplar hastanelere koştu

Kayseri’de bayramın ilk gününde kurbanlıklarını kesmeye çalışırken kendilerini yaralayan acemi kasaplar, hastanelik oldu. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kent genelinde kurbanlıklarını keserken 469 kişi yaralandı, bunlardan 5'inin durumu ağır.

Google Haberlere Abone ol
Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaralanmalar başladı. Acemi kasaplar hastanelere koştu

Kurban Bayramı'nın ilk günü kentte önceden belirlenen alanlarda kurbanlıklar kesilmeye başlandı. Hayvanlarını kendileri kesmek isteyen bazı kişiler ise kesim sırasında el, kol ve bacaklarından yaralandı. 

İSTANBUL'UN İLK GÜN BİLANÇOSU

İstanbul'da kurbanlıklarını keserken yaralanan 469 kişiden 5'i ameliyat edildi. İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesen vatandaşlardan bazıları bıçak ve satır gibi aletlerle yaralandı.

Yaralananların kimi yakınlarının yardımıyla kimi de ambulanslarla şehrin farklı bölgelerindeki hastanelere götürüldü. Şu ana kadar il genelindeki kamu hastanelerinin acil servislerine başvuran 469 yaralının büyük kısmı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Ağır yaralanan 5 kişiye ise cerrahi müdahale yapıldı.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaralanmalar başladı. Acemi kasaplar hastanelere koştu

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, Kayseri Devlet Hastanesi acil servisine geldi. Yaralılara ayakta müdahale edildi. 

İzmit’te de acemi kasaplar hastanelere koştu

Kurban Bayramı'nın ilk günü kurbanlıkları kesmek isteyen bazı vatandaşlar, hayvanların darbeleri veya bıçakla yaralandı. Bıçakla ellerini, kollarını ve bacaklarını kesenler ambulanslarla ya da kendi imkanlarıyla Kocaeli Şehir Hastanesi'ne geldi. Yaralılarının büyük çoğunluğu yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaralanmalar başladı. Acemi kasaplar hastanelere koştu - Resim : 2

Kurban kestiği sırada yanındaki arkadaşının attığı etin bıçağa çarpması sonucu elinden yaralanan kasap Mehmet Çiftçi, “Ben arkadaşımın yanında duruyordum. Arkadaş eti atınca bıçağa çarptı, bıçak da elime değdi. Görünmez bir kaza yani. Ben senelerdir kesim yaparım ama yanımda acemi bir çocuk vardı. O eti atınca, bıçak da benim elimi kesti. Ben kendi elimi kesmedim. Ben profesyonel çalışıyorum ama aceminin kazasına uğradım. Elime şimdi dikiş atıldı. Pazartesi günü plastik cerrahı görecek. Ondan sonra öğreneceğiz ne olduğunu” dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin