Kriz haberleri manşetlerden inmedi!

PRNet, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Kriz haberleri manşetlerden inmedi!

09 - 15 Haziran 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En’leri' 5 başlık altında şöyle sıralandı:



HAFTANIN GÜNDEMİ 'IŞİD’İN MUSUL’U TAMAMEN ELE GEÇİRMESİ'



Irak’ta Musul’u ele geçiren radikal İslamcı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlediği baskın sonrası 49 Türkiyeli diplomatı ve ailelerini rehin aldı. Halen serbest bırakılmayan vatandaşlar günlerdir manşetlerde inmedi ve 3 binin üzeri haber ile Türkiye’nin ana gündem maddesi oldu.



Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı’nda Türk bayrağının indirilmesinin ardından tüm yurtta başlayan tepki eylemleri ile ilgili 2219 haber yapıldı.



İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Türkiye'ye tarihi ziyarette bulunması 216 habere konu olarak, haftanın en çok konuşulan üçüncü sıradaki gündemi oldu.



Geçen hafta en çok konuşulanlar listesinin dördüncü sırasındaki konu ise Pakistan’ın Karaçi kentindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı’na düzenlenen saldırı oldu.



Zirve Yayınevi Davası’nda tutuklu bulunan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında verilen tahliye kararı beşinci sırada yer aldı.



HAFTANIN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 6.489 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisiydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1.048 haberle 2.sırada yer aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 940 haberle 3. sıraya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 526 haberle 4.sıraya yerleşti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise 492 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.  



HAFTANIN ÜNLÜSÜ  'NURİ BİLGE CEYLAN'



Cannes’ta Altın Palmiye ödülünü kazanan Kış Uykusu filminin vizyona girmesiyle, Nuri Bilge Ceylan 220 haberde yer alarak haftanın galibi oldu. Pek Yakında isimli yeni filmi ve aldığı yeni otomobili ile gündeme gelen Cem Yılmaz 170 haberle ikinciydi. 



Berlin’de verdiği konserde Ermeni, Kürt ve Türk şarkıları söyleyen Sezen Aksu haftanın üçüncü medyatik ismi oldu. Kış Uykusu filmindeki oyunculuğu ile Demet Akbağ listeye 4. sıradan giriş yaparken, Serdar Ortaç ise listenin beşinci sıradaki ünlüsü oldu.



HAFTANIN SPOR ADAMI 'ROBERTO MANCINI'



Galatasaray’dan istifa eden Teknik Direktör Roberto Mancını, 593 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım 549 haberle ikinci sıradaydı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ise 455 haberle üçüncü sırada yer aldı. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim 281 haberle dördüncü, Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise 253 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı.  



HAFTANIN SPORCUSU 'SNEIJDER'



Galatasaray’da forma giyen Sneijder 308 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Atletico Madrid’de oynayan ve Barcelona’ya transfer olması konuşulan Türk futbolcu Arda Turan 197 haberle ikinci sırada yer aldı. Galatasaray’ın oyuncusu Drogba ise 192 haberle üçüncü oldu. Fenerbahçe’nin futbolcusu Emenike 180 haberle dördüncü sırada yer aldı. Galatasaray’ın file bekçisi Muslera ise 177 haberle PRNet 'Haftanın En’leri' listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı. 



Kriz haberleri manşetlerden inmedi!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin