Kredi çeken milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar! Yargıtay tüketiciyi haklı buldu

Milyonlarca vatandaş kredi çekerek borcunu ödüyor, kimisi konut kimisi taşıt alıyor... Artık krediler hemen hemen hayatımızın bir parçası oldu. Milyonlarca vatandaş kredi çekerken ki fuzuli masraflardan şikayetçi. Ne olduğu bilinmeyen birçok kalemde ödemeler alınıyor. İşte burada Yargıtay kritik bir karar verdi. Yargıtay'ın tüketici lehine verdiği karar emsal niteliği taşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kredi çeken milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar! Yargıtay tüketiciyi haklı buldu

Yargıtay, 'full paket ücret tahsilatı' yapan bankanın, tüketici ile aralarında yazılı bir sözleşmenin yapıldığı, kesintinin de hukuka uygun olduğunu ispat edemediği gerekçesiyle tüketicinin, banka hakkındaki ‘haciz’ işlemini haklı bularak emsal bir karara imza attı.

Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi olan V.A., ev almak için bir bankadan konut kredisi aldı. Ödemelerini yapan V.A., bir süre sonra bankanın kendisinden ‘full paket ücret tahsilatı’ adı altında 260 TL ek bir kesinti yaptığını fark etti.

Bekçi V.A., banka hakkında icra takibi başlattı. Banka, mahkeme kararıyla icra takibini durdurdu. Konu Adalet Bakanlığına taşındı. Bakanlık ise, taraflar arasında bir sözleşme olmadığını iddiasını dikkat çekerek davalı bankanın ürünün satışına yönelik tüketicinin onayını ispat edemediğini vurguladı.

Kararın, kanun yararına bozulması talebiyle dosya Yargıtay 3.Hukuk Dairesi’ne gönderildi.

Yargıtay da konuya ilgili emsal bir karar verdi. Yargıtay’ın kararında, tüketici ile aralarında yazılı bir sözleşmenin yapıldığı, kesintinin de hukuka uygun olduğunu ispat edemediği gerekçesiyle tüketicinin, banka hakkındaki haciz işlemini haklı buldu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin