Koray Çalışkan: Bende de var bir belge

Radikal yazarı, son dönemlerin en çok konuşulan 'belge'lerini kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Koray Çalışkan: Bende de var bir belge

Koray Çalışkan Radikal'deki köşesinde bugün, Mehmet Baransu'nun yayınladığı belgelerden yola çıkarak daha önce Hizmet'in taşıdığı belgeler nedeniyle hapse atılan Nedim Şener Ahmet Şık gibi gazetecilere değindi. 



Kendisinde de bir belge olduğunu belirten Çalışkan'ın yazısı şu şekilde:



"Bende de var bir belge



Çünkü bavulla gelenler bavulla gidiyor. Demokrasi bir yolculuk değildir, bir yere varmak için bindiğin vagon hiç değil.



Bir öğrencim var. Erasmus Değişim Programı’yla Avrupa sosyal demokrasisinin kalesinden Boğaziçi’ne gelmiş. Geçen gün ofise geldi. Türkiye siyaseti hakkında konuşmak istediğini söyledi. “Allah” dedim içimden “yandık...” 



Avrupalı öğrencilere memlekette olanları anlatmak güç. Bir türlü anlamıyorlar. Biz ne kadar anlıyoruz, o da tartışılır. 



Siyaset bilimi Batı siyasetinin kodlarına odaklı. Sivil toplum, siyasi toplum, devlet ve piyasa ilişkileri üzerinden anlaşılıyor. Bizde kurumlar siyasi dansözler gibi. Her yere kıvırıyorlar. Hizmet mesela yukarıda saydığım 4 alanın tamamında var. AK Parti de öyle. İşadamına gazete aldırıyor, sivil topluma tepki ısmarlıyor vs. 



Öğrencim de bunun farkına varmaya başlamış. Ama önce “What is this suitcase story?” diye sordu. Sonra: Cemaat ne yapmak istiyor? AKP okul açmaya çalışan insanları neden yok etmek istiyor? Cemaat Vatikan gibi mi olmak istiyor... 



İlkesizler ülkesi 

Bavulu bir yabancıya nasıl anlatırsınız? Hadi onu geçtim, biz nasıl anlayacağız? Hizmet’in eskiden bavullarla taşıttığı belgeler, bir taraftan KCK üzerinden Kürt hareketine saldırdı, diğer taraftan Ahmet Şık ve Nedim Şener gibi saygın gazetecileri yalan dolan haberlerle rehin aldı, şantaj ve sindirme siyasetiyle tetikçilik yaptı. 



Askeri vesayeti bitireceğim diye Balbaylar Haberallar esir düştü. On on beş yetersiz askerin darbe hayalleri yüzünden orduda Atatürkçü kadrolara saldırıldı. Kurunun yanında bir araba yaş, gözünün yaşına bakılmadan yakıldı."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin