Kömür yardımı nasıl alınır. 2023 kömür yardımı ne kadar, kaç torba. Kömür yardımı ne zaman verilecek. Kömür yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kömür yardımı başvuruları hakkında araştırmalar hız kazandı. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere kömür yardımı yapılacak. Kömür miktarı, yardım yapılacak bölgenin iklim koşullarına göre değişecek. Peki kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar, kaç torba? Kömür yardımı ne zaman verilecek? Kömür yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Kömür yardımı nasıl alınır. 2023 kömür yardımı ne kadar, kaç torba. Kömür yardımı ne zaman verilecek. Kömür yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kömür yardımına ilişkin açıklama Resmi Gazete'de yer aldı. Kömür yardımı yapılırken muhtaçlık kriteri esas alınacak. 

Kömür dağıtımı yardımı her il ve ilçede yapılacak. 

Peki kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar, kaç torba? Kömür yardımı ne zaman verilecek? Kömür yardımı başvurusu nasıl yapılır?

KÖMÜR YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kömür yardımı ihtiyaç sahibi ailelere verilecek. Dağıtılacak toplam kömür miktarı için bölgenin iklim koşulları dikkate alınacak. Bununla birlikte geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları, kömürün ısıl değerleri ile afet, acil durum ve benzeri durumlar belirleyici olacak. 

Kömür yardımından faydalanacak aileler vakıflar tarafından muhtaçlık kriterine göre değerlendirilecek. Tespiti yapılan hane sayılarını Bakanlık kesinleştirecek. 

KÖMÜR YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Kömür yardımı teslimatları, Bakanlık taradınfan belirlenen il/ilçe bazlı hane kömür miktarını aşmamak kaydıyla yapılacak. 

Teslimatı yapılan kömür, muhattap hanenin ısınma ihtiyacının karşılanması dışında herhangi bir tasarrufa konu edilemez. 

Kömür yardımı tarihi için resmi kurumlardan açıklama bekleniyor.

Kömür sevkiyatı Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) genel müdürlüklerinin görüşleri alınarak Bakanlıkça belirlenecek olan kriterlere göre düzenlenen sevkıyat programı dahilinde yapılacak.

TKİ ve TTK üzerinden temin edilecek kömürün taşınması ve bu konuda öncelik tanınması hususunda Bakanlık veya TKİ ve TTK ile TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında protokol yapılabilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin