Komşuları ‘Ustanın hikayesini’ anlattı

Kaptanpaşa Mahallesi Mumhane Sokağı sakinleri Başbakan Erdoğan'ı anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Komşuları ‘Ustanın hikayesini’ anlattı

Beyaz TV’de bu hafta yayınlanan ‘Ustanın Hikayesi’ belgeselinin ardından Başbakan Erdoğan’ın büyüdüğü yer olan Kasımpaşa’daki komşuları Erdoğan’ı Anadolu Ajansı'na anlattı. Kaptanpaşa Mahallesi Mumhane Sokağı sakinleri, kendisiyle komşuluk yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.



BAKKALI ANLATIYOR:



Mumhane Sokak'ta, Erdoğan ailesinin yıllarca alışveriş yaptığı bakkalı işleten Semiha Karaoğlu Paçal, 20 yıl aileyle komşuluk yaptıklarını söyledi.



Paçal, Erdoğan ailesinin bütün fertleriyle tanıştıklarını ifade ederek, "Hepsi mahallemizin insanıdır. Sayın Başbakanımızla gurur duyuyoruz. Mahallemizden bir Başbakan çıktığı için övünüyoruz. Mahallede herkesle çok iyiydi. Sadece bizimle değil, herkesle iyi ilişkileri vardı. Herkesle iletişim halinde, gayet sevecendi, diyalogları çok iyiydi" diye konuştu.



"ÇOK MERHAMETLİ BİR İNSANDI"



Paçal, Erdoğan'ın kendisinde iz bırakan en belirgin özelliğinin, sabahları işe giderken bakkala gelip selam vermesi ve cuma günleri mahalledeki çocuklara mutlaka bir şeyler alması olduğunu söyledi.

Paçal, şöyle devam etti:



"Çocuklara ne istiyorlarsa alır, verirdi. Çok merhametli bir insandı. Zaten Başbakan olmasını da buna bağlıyorum; çocukları çok severdi. Halen de devam eder, çocuklara oyuncak dağıtır. Çocukları sevindiriyor yani. Başbakan olduktan sonra da kendisiyle görüşme şansı bulduk. Burayla hiçbir zaman diyaloğunu kesmedi, devamlı geliyor. Allah razı olsun, mahallesini hiçbir zaman unutmadı. Kendisine başarılar diliyoruz."



"20 YIL ÖNCEKİ ÇOCUKLAR ŞİMDİ O'NA OY VERİYOR"



Erdoğan'ın Kasımpaşa'da oturduğu Arda Apartmanı'nda yaşayan tornacı Hüseyin Üstünbaş ise 20 yıl bu binada komşuluk yaptıklarını belirtti.



Erdoğan'ın çok bir insan olduğunu kaydeden Üstünbaş, "Çocuklara karşı çok iyidir, onlara gofret, şeker çikolata verirdi. Çocuklar onu görünce toplanırdı. 20 sene önceki çocuklar şimdi O'na oy veriyor. Komşuluğu süperdi. Gözü karadır çok da cesaretlidir, birlikte çok günlerimiz geçti. Rahmetli annesi de çok iyi insandı" dedi.



Üstünbaş, mahallede herkesin Erdoğan'a güven duyduğunu anlatarak, şu anısını paylaştı:



"Arkada bir ahşap ev vardı, yanmıştı. 3 aile açıkta kaldı. O dönem yardım toplanacaktı. Buranın ileri gelenleri dedi ki; 'Biz toplayamıyoruz sen ön ayak ol da toplansın.' Caminin minaresinden anons yapıldı, 'Tayyip bey başında' diye. O zaman hepimiz yardım verdik. Yalan yok O'nun adını duymadan yardımı vermedim. Mahallede herkes öyle güvenirdi. Yardım toplanacaksa o yapardı, organize ederdi."



Başbakanın büyüdüğü semti sürekli anmasının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Üstünbaş, "Halen gelir gider. Doğumunu yaptıran ebeyi sık sık ziyaret eder. Yolu başka yere düşer, buradan geçer. Kimsenin haberi olmadan gelir, belli olmaz onun ne zaman geleceği. Sürekli iletişim halindeyiz" dedi.



Bir ziyaretinde fotoğrafçısını çağırdığını ve birlikte fotoğraf çektirdiklerini belirten Üstünbaş, "Dedim ki 'fotoğraf çektiriyoruz ama nereden alacağız bunları?' Dedi ki 'gelir, yarın öbür gün' ve geldi fotoğraflar.. Birşey olursa çocuklarından kendisine ulaşıyoruz. Mutlaka bir şekilde ulaşıyoruz" diye konuştu.



"O'NU RÜYAMDA GÖRDÜM"



Hüseyin Üstünbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce rüyasında gördünü aktararak, "Rüyada, İstanbul belediye başkanı olmadan önce her yerde ezan okunuyordu. Dedim ki 'tamam, herhalde bu sefer'" ifadelerini kullandı.



Bu rüyasını kendisiyle paylaşmadığını anlatan Üstünbaş, Erdoğan'ın alçak gönüllü bir insan olduğunu, kendisine oy veren vermeyen herkese saygı gösterdiğini bildirdi.



"ISLANAN KİTAPLARININ YAPRAKLARINI TEK TEK KURUTTU”



Başbakan Erdoğan'ın kitaplara büyük ilgi duyduğunu da belirten Üstünbaş, "Bir gün Erdoğan'ın üst komşusunun evinde, suyun açık kalması nedeniyle kitapları ıslandı. Evinin bir odası vardı ve rafları her türlü kitapla doluydu. O kitaplar ıslandı mesela. Onları sobanın karşısında tek tek, yaprak yaprak kuruttular. Ağızlarından bir tek kötü kelime çıkmadı, komşularını rahatsız edecek, kızacak tek kelime çıkmadı" diye konuştu.



Üstünbaş, mahallelerinde yaşanan bir kavgayla ilgili anısını da şöyle anlattı:



"Akşam üzeri bir kavga oldu. O da abdest almış camiye gidecekken balkondan gördü. Ayırmak için indi ve sırtına zincirle vurdular. O da 'ne haliniz varsa görün' dedi. Sonra ertesi gün onun olduğunu görenler geldiler özür dilediler. Mahalle saygı duyardı. O da insanlara karşı iyiydi."



“BAŞBAKAN OLDUKTAN SONRA GÖREMEDİK”



Eski komşularından Habibe Başyurt da Erdoğan'ın çok iyi ve dürüst bir insan olduğunu kaydetti. Komşuluk ilişkilerinin iyi olduğunu ifade eden Başyurt, "Başbakan olduktan sonra görüşmek bir türlü nasip olmadı" dedi. Erdoğan ailesiyle tanışıklığının 1968 yılına dayandığını belirten Başyurt, "Ben onun bir Habibe ablası olarak, işlerinde başarılar diliyorum. Allah, muvaffak etsin. Allah O'nu başımızdan eksik etmesin" diye konuştu. (AA)




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin