Kolektif İstanbul 3.albümleri Kerevet ile geliyor.

İstanbul'un değil dünya sahnelerinin aranılan gruplarından biri olan Kolektif İstanbul, 3. albümü Kerevet ile ilk defa 27 Nisan Cumartesi akşamı, Salon İKSV'de dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
Kolektif İstanbul 3.albümleri Kerevet ile geliyor.

Balkanlar ve Anadolu'dan derledikleri repertuarlarını, funk ve caz altyapılarıyla harmanlayarak; geleneksel melodiler ve enstrüman stillerini birleştiren Kolektif İstanbul, yeni albümleri Kerevet'i tanıtmak için 27 Nisan Cumartesi gecesi, Salon İKSV'de olacak. 22:30’da başlayacak konserde eski parçaların yanı sıra "An Dro Nevez", "Bana Hayat Zor Geliyor", "Kerevet", "Kurdelem" gibi yeni şarkılar da çalınacak.



İlk iki albümleri Balkanatolia (2005) ve Krivoto (2008) ile eleştirmenlerden cömert övgüler alan grup, enerjisini ve temposunu hiç düşürmeden, ilk kez sözü-müziği kendilerine ait olan şarkılarıyla arz-ı endam edecek. Bundan önce, zahmetli derleme çalışmalarıyla en bilinmedik Balkan türkülerini ve en fıkır fıkır havaları evlerimize taşıyan Kolektif İstanbul'un yeni albümünde derlemelerin yanı sıra söz ve müziklerini Richard Laniepce ile Ediz Hafızoğlu'nun yazdığı şarkılar da yer alacak.





Bol sürprizli albüm



Grup beklenmedik Zühtü yorumları ve daha nicesiyle, aslında yine kendilerinden beklenir sürprizler hazırladı. Kerevet'in bir diğer sürprizi ise başarılı işlerin altında imzasına sıkça rastladığımız Cem Tuncer. Müzik duayenlerinin prodüktörü Tuncer, mayıs ayında satışa sunulacak  albümün hem prodüktörlüğünü yaptı hem de gitarıyla Kolektif İstanbul’a eşlik etti.



Alto saksafon ve gaydada Fransız müzisyen Richard Laniepce, vokaller ve trompette Aslı Doğan, klarnette Talat Karaoğlu, akordeonda Tamer Karaoğlu, gitarda Cem Tuncer, suzafonda Ertan Şahin ve davulda Ediz Hafızoğlu'ndan oluşan Kolektif İstanbul'a,  Kerevet albümünün kayıtlarında Alper Yılmaz,  Ercüment Orkut ve Ceylan Ertem gibi değerli isimler de eşlik etti.



Dünyanın dört bir yanında



Sosyal medyada, “Akraba düğünlerinden dağ-bayır kaçanları deli dürtmüş gibi oynatan”, “çaldıkça zıvanadan çıkan, zıvanadan çıktıkça güzelleşen” grup olarak tanımlanan Kolektif İstanbul, yüksek enerjisini sadece Türkiye'de değil, Flow Festival (Finlandiya), Montreux Caz Festivali (İsviçre), Schleswig-Holstein Müzik Festivali (Almanya), Sesc Pompeia (Brezilya) gibi dünyaca ünlü sahnelerde de seyircisiyle paylaşıyor. Sahnede yaşayan ve sahnede üreten bir grup olduklarını söyleyen Kolektif İstanbul üyeleri her konserde seyirciyle bir olabildiklerini, asla tanımlanmış bir kitle, bir getto için müzik yapmadıklarını söylüyorlar. Kökü Balkanlarda olan, coşkusunu ve dinamizmini oradan alan, İstanbul’un renklerini barındıran, Anadolu’nun duygusu ve müzikal birikimiyle yoğrulmuş, bu enstrümanlarına hakim, performanslarında cömert müzisyenler sizi 27 Nisan gecesi yine müzikal bir şölene davet ediyorlar.



PROGRAM



Tarih: 27 Nisan Cumartesi



Yer: Salon İKSV / Emekyemez Mh. Şişhane Sk No: 5 34433 İstanbul



Saat: 22:30



Biletler: 28 TL / Biletix


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin