Kızılay Başkanı Kınık'tan AHBAP'a çadır satışı hakkında yeni açıklama

Kızılay'ın AHBAP'a sattığı çadırlar için Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan yeni açıklama geldi. Katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayan Kınık, "AHBAP'a çadır satışını bize sormadan yapmışlar" dedi. Kınık, "O zaman AHBAP'ın parasını iade edin" sözlerine de "Bakarız, ona da bakarız" diye cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Başkanı Kınık'tan AHBAP'a çadır satışı hakkında yeni açıklama

Kızılay'ın AHBAP'a deprem bölgesine gönderilmek üzere çadır satışı yaptığının ortaya çıkmasının ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık yeni bir açıklama yaptı.  

Kınık, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu programa katılarak AHBAP'a 46 milyon TL'ye satılan 2050 çadır hakkında açıklamalarda bulundu.

Kerem Kınık yaptığı açıklamada çadır satışından haberi olmadığını savunarak şöyle konuştu:

"AHBAP, AFAD satış ekibine ulaşmış ve bizim ekibimizin yurtdışına ihraç için tuttuğu üstünde logo olmayan o uluslararası BM kuruluşu için üretmiş olduğu çadırlar, arkadaşlar demişler ki biz bunu izah ederiz bunu müşteriye. Bunu içeriye biz sevk edelim. Ahbap da bunu almak istiyor, bir barınma ihtiyacı varmış, bunu biz maliyetine 19 bin lira küsür artı nakliye gibi maliyete AHBAP'a verelim bu parayla da hemen kendimiz hammadde alıp üretime geçelim diye bir inisiyatifte bulunmuşlar bize sormadan. Bana sorsalardı, CEO'larına sorsalardı bunu bizim kurumsal olarak vereceğimiz cevap şu olurdu muhtemelen 'Arkadaşlar bakın Ahbap böyle bir yardımda bulunmak istiyor tamam güzel, bağış almış çok güzel, yani mesela bizim bunun nakliyesine destek versin, yükleyin çadırları, AFAD'ın göstermiş olduğu lokasyona sevketsinler, kurulumlarına da destek olsunlar sonra bakarız' derdim ben."

Kınık, Ahmet Hakan'ın "O zaman AHBAP'ın parasını iade edin" sözlerine ise "Bakarız, ona da bakarız" diye yanıt verdi.  

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin