Kemal Kılıçdaroğlu gençlerle buluştu: Gençleri sandığa götürmenin bir yolunu bulacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gençlerle bir araya geldi. Yaklaşan seçimlerde gençlerin rolünün önemli olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Tüm gençleri sandığa götürmenin bir yolunu bulacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu gençlerle buluştu: Gençleri sandığa götürmenin bir yolunu bulacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul programları kapsamında bugün Sarıyer'deki 50.Gençlik Kampı Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi'nde CHP'li gençler ile buluştu. Etkinliğe Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP'li milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP Gençlik Kolları temsilcileri katıldı.  

"HERKESİN KARARLILIKTA SANDIĞA GİTMESİNİ İSTEYECEĞİZ"

Seçimlerde gençlere sandığa gitme çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Sakın ola ki 'Ya sandığa gitmesek de olur, bugün biraz işlerim var' asla demeyeceğiz, dedirtmeyeceğiz de. Herkesin kararlılıkta sandığa gitmesini isteyeceğiz. 6 buçuk milyon genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Olağanüstü bir şey. Geçmiş seçimlerde herkes aynı partiye oy verse dahi 6 buçuk milyon genç ilk kez sandığa gidip demokrasiden yana oy kullandığında Türkiye'nin tarihini değiştirecek. Kullandığınız oyun altın değerinde olduğunu belki bilmiyorsunuz. Belki kavrayamıyor bütün gençlerimiz ama sandığa gidip oy kullandığınızda tıkanan bütün demokratik kanalların yeniden açılmasını sağlayan bir güç olarak ortaya çıkacaksınız. Seçimler belki üniversitelerin açık olduğu bir dönemde olacak. Dolayısıyla öğrencilerin ikametgahlarının bulunduğu yerle öğrenim gördükleri kentler arasında fark olabilir. O gençlerin sandığa gidip oy kullanmalarını sağlamanın yolunu ve yöntemini bulacaksınız. Gerekirse biz hepimiz seferber olacağız. Ya kayıtları aldıracağız, sandığa götüreceğiz veya göndereceğiz, gidip oy kullanacaklar" diye konuştu.

“UMUTSUZLUK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ”

Gençlere Kemal Kılıçdaroğlu, "Asla ve asla karamsar olmayın. Umutsuzluk bizim kitabımızda yazmaz” çağrısı yapan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Efendim baskı var, tweet bile atamıyoruz. Çok karamsar bir ortam var. Umutsuzluğa kapıldım. Herkes kapılabilir ama Cumhuriyet Halk Partili gençlerin umutsuzluğa kapılma, hakları ve yetkileri yoktur. Siz umudu büyüten kişilersiniz. Umudu büyütmek zorundasınız. Çünkü sizler geleceği inşa etmek için yola çıkan kişilersiniz. Geleceği nasıl inşa edeceğiz? Demokratik yollarla geleceği inşa edeceğiz. Demokrasiden asla ve asla ödün vermeyeceğiz. Baskı kurabilirler, şiddet uygulayabilirler ama unutmayın sabırla, umutla, sağlıklı ve tutarlı adımlarla güzel bir geleceği hep beraber inşa edebilelim."

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin