Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'nı bırakıyor mu? Özlem Gürses'den flaş açıklama. ‘Bu kürsüde son kez konuşuyorum' diyen CHP lideri ne demek istedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında "Bu kürsüde son kez konuşuyorum" dedi ve kısa bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmayı Medyatava TV'ye yorumlayan gazeteci Özlem Gürses'ten dikkat çekici açıklamalar geldi. CHP'ye veda mı ediyor, CHP Genel Başkanlığı koltuğunu bırakıyor mu?

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'nı bırakıyor mu? Özlem Gürses'den flaş açıklama. ‘Bu kürsüde son kez konuşuyorum' diyen CHP lideri ne demek istedi?

Gazeteci Özlem Gürses MedyaTava Tv’ye özel açıklamalarda bulundu!

MedyaTava TV’den İlke Özalp’in sorularını yanıtlayan gazeteci Özlem Gürses; Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıklamasının ardından her iki ittifaktan yapılan parti grup toplantısı konuşmalarını analiz ederek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 yıldır alışılagelmiş üsluplarıyla konuştuklarını, bu nedenle çok şaşırmadığını ifade etti.

En çok MHP lideri Devlet Bahçeli’nin uzun yıllar birlikte siyaset yaptığı İyi Parti lideri Meral Akşener için nasıl bir değerlendirme yapacağını merak ettiğini belirten Gürses; Devlet Bahçeli’nin konuşmasından önce araştırmacı Hilmi Daşdemir’in ‘’Bahçeli; noter masası, kumar masası dediniz siz bu masaya nasıl döneceksiniz? diyecek’’ açıklamasını hatırlatarak, ‘Hilmi haklı çıktı ve Devlet Bahçeli birebir bu cümleyi kullandı’ dedi.

Devlet Bahçeli’nin her zamanki gibi sert bir tonda konuştuğunu, CHP lideri Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise her zaman olduğu gibi daha kapsayıcı, birleştirici, incitici olmayan bir dil seçtiğini vurguladı.

Özlem Gürses iki ittifak arasındaki seçimin çok hayati olduğunun altını çizerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin; İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in MHP’den ayrıldığı süreçte gerçekleştirilmiş olan kurultaydaki konuşmasını hatırlatarak, orada Akşener için söylemiş olduğu ‘bir kere satan bir daha satar’ cümlesini de yinelediğini ve aynı konuşmayı yaptığını anlattı.

Cumhur İttifakı’nda ve onu destekleyen medyada ‘söylem birliği’ olduğuna dikkat çeken Gürses, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının önemli olduğunu; Kılıçdaroğlu’nun bir buçuk yıl sonunda her engeli aşarak uzlaşmayı inşa ettiğini ve adaylık konusunda herkesi ikna ettiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında CHP’nin eski genel başkanlarının da salonda olduğunu hatırlatarak, onların da Kılıçdaroğlunu desteklediklerini anlattı.

CHP eski genel başkanların siyasi particilikten öte isimler olduğunu, Türkiye’nin siyasi kurumlarını inşa eden isimler olduklarının altını çizdi. Konuşmada salonun dikkat çeken isimlerinden bahseden Gürses, Kılıçdaroğlu’ndan duygusal bir konuşma algıladığını, henüz seçilmediğini ancak anket sonuçlarına bakıldığında Çankaya Köşkü’ne gidecek en yakın isimin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade etti.

Özlem Gürses, Kılıçdaroğlu’nun her zamanki gibi bir konuşma yaptığını ve konuşmasındaki şefkat dolu unsurların toplum tarafından unutulduğunu, bu nedenle farklı bir konuşmaymış gibi algılandığını da sözlerine ekledi.

İlke Özalp’in ‘Kürsüye veda ediyorum diyen Kılıçdaroğlu sizce CHP’ye de veda etti mi?’ sorusuna cevap veren Özlem Gürses;  ‘CHP grup toplantılarına veda ettiğini düşünüyorum ve genel başkanlıktan da ayrılabilir’ ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş herhangi bir prestij kaybına uğradı mı? sorusuna ‘Bu iki isimin CHP çatısı altında olması; Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük strateji sonucunda gerçekleşmiştir.’ diyerek cevap verdi.

HDP ile uzlaşmanın Millet İttifakını nasıl etkileyeceğini de açıklayan Özlem Gürses, ’Bugün PKK diye bir örgüt olmasaydı belki de Kürtler ve Türkler bambaşka bir iklimde buluşmuşlardı!’ dedi.

Özlem Gürses’in MedyaTava TV için verdiği özel röportajın tamamı videoda…

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin