Kelime Oyunu'nun sunucusu İhsan Varol:"işimi kaybetseydim pişmanlık duymazdım"

Gezi Parkı eylemlerine sorduğu sorularla destek veren Ali İhsan Varol başından geçenleri anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Kelime Oyunu'nun sunucusu İhsan Varol:"işimi kaybetseydim pişmanlık duymazdım"

Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan Kelime Oyunu'nun sunucusu Ali İhsan Varol, geçtiğimiz haftalarda Gezi Parkı direnişine destek olmak için yarışmada cevabı çapulcu, biber gazı, direniş, orantısız güç olan sorular sormuştu.



Bu olaydan sonraki gün yarışmanın yeni bölümü yayınlanmamış, eski bölümün tekrarı verilmişti. Programın yayından kaldırılacağı da iddia edilmişti.



Milliyet Televizyon Dergisi'nden Melis Güvenç'e röportaj veren Ali İhsan Varol, canlı yayında verdiği tepki ile ilgili "bazı şeyleri riske atarak yaptığım bir şeydi" ifadesini kullandı.



Gezi Parkı direnişine katılanları da halk kahramanı olarak tanımlayan Varol, "Aslında beni o simgeler arasında göstermek yanlış. Çünkü onlar halk kahramanı. Yani ‘Siyahlı kadın’,  ‘Kırmızılı kadın’, ‘Kitap okuyan adam’, ‘Talcid man’ ve ‘Davulcu Vedat’ gibiler halk kahramanıdır. Onların arasında benim sadece bir ismim var. Hatta sırıtıyorum. O simgelerin arasında sunucu olarak tanımlayıp beni koymuş olmaları büyük bir gurur. Ama kendimi aynı derecede göremiyorum. Biraz daha aşağıdayım. Evet bazı şeyleri riske atarak yaptığım bir şeydi. Fakat onların yaptıkları çok büyüktü. Onlar gerçek halk kahramanı. Ben sadece bahsi geçen kelimeleri kullandım. 23 Nisan’da çocuklar, Kadınlar Günü’nde kadınlar ve 14 Şubat’ta sevgi üzerine kelimelerin anlamlarını sorduğum gibi. Her zaman yaptığım işten farklı bir şey yapmadım. Büyütülecek bir şey değildi. Durum bıçak sırtı bir hal olduğu için benim işimi yapıyor olmam böyle bir kahramanlık olarak adledildi. Herkes işini yapsaydı dikkati çeken bir durum olmazdı" dedi.



İhsan Varol, işini kaybetseydi de pişman olmayacağını belirtti ve "Hayatıma Kelime Oyunu ile başlamadım, onunla da bitirebileceğimi sanmıyorum. Benim mesleğim metin yazarlığı ve televizyonculuk. Onu da yapmasam mutlaka bir iş bulurum kendime" şeklinde konuştu.



İhsan Varol'la yapılan röportajı okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin