"Kandil destekliyor" iddialarına Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Terör örgütü 'seni destekliyorum' diyorsa bu karşı tarafı destekliyorum demektir

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Kandil Millet İttifakı'nı destekliyor" iddiasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bu açıklama kimin işine yarar? Terör örgütü 'seni destekliyorum' diyorsa bu karşı tarafı destekliyorum demektir" cevabını verdi. Erzurum saldırısı hakkında "Taş atanları değil, attıranları istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye teklif yapıldığını da açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
"Kandil destekliyor" iddialarına Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Terör örgütü 'seni destekliyorum' diyorsa bu karşı tarafı destekliyorum demektir

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kandil'den Millet İttifakı'nı desteklemeye yönelik bir açıklama kimin işine yarar? Bizi mi destekliyorlar, onları mı destekliyorlar? Akıl var, mantık var. Terör örgütü kalkıp da ben seni destekliyorum diyorsa aslında bu karşı tarafı destekliyorum demektir." görüşünü savundu. 

Kılıçdaroğlu, NTV’de “Özel Röportaj” programında Gazeteciler Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

YARIŞ İLK TURDA BİTER

"Yarış ilk turda biter. Seçim meydanları güzel. Meydanlar demokrasi istiyor, ekonominin düzelmesini istiyor. Çıkış istiyor, umut istiyor, bahar istiyor. Sorunsuz hiçbir alanımız yok, saray hariç. Onun dışında her kesim sorunlardan çıkmak, kurtulmak istiyor.

ERZURUM'DA YAŞANANLAR: TAŞ ATANLARI DEĞİL ATTIRANLARI İSTİYORUM
"Elinde Türk bayrağı olan 7- 8 yaşındaki bir çocuğa kim taş atabilir? Kimlerin teşvik ettiğini, kimlerin yaptığını biliyoruz. Erzurum'un eski adı Doğu'nun Paris'i. Artık kutuplaşmadan bıkmadı mı. Nedir bu alıp veremediğiniz. Gideceğiz diye canı yanıyor. Bunu yapanlar insan değildir. Taş atanları değil, onlara taş attıranları istiyorum. Kim talimat verdi, asıl onlar lazım. Taş atanlar belli zaten görüntüleri var. Polis neden müdahale etmedi? Polise dokunma talimatını kim verdi? Elinde taş olan kişiler bunu güvenlik güçlerinin gözetiminde yapıyorlar. Bütün bu olayların temel sorumlusu sarayda oturan kişidir. Toplumu bu kadar germenin mantığı var mı? Bu seçim sürecinde bir kez dahi adını ağzıma almadım.

Kim gözaltına alındı? Herhalde gidecekler, CHP il başkanını gözaltına alacaklar. Bütün bunlara rağmen tüm vatandaşlarıma sesleniyorum, lütfen ama lütfen sakin olun. Seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz.

MUHARREM İNCE'YE TEKLİF YAPILDI

"İnce'ye teklif yapıldı. Ayrıntılara girmek istemem ama medyada da yer aldı. İnce ile görüşmemizden sonra Engin Altay'ı Muharrem Beye gönderdim."

GÖZ YUMARSAM DEVLETİ YÖNETEMEM

"Geçmişe yönelik yapacağımız sorgulama kul hakkı yiyenler, yolsuzluk yapanlar ile ilgilidir. Bununla ilgili tavrım son derece net. Kim olursa olsun babam bile olsa yolsuzluk yapmış ve ben göz yummuşsam ben devleti yönetemem."

KANDİL DESTEKLİYOR İDDİASINA YANIT

"Kandil'den Millet İttifakı'nı desteklemeye yönelik bir açıklama kimin işine yarar? Bizi mi destekliyorlar, onları mı destekliyorlar? Akıl var, mantık var. Terör örgütü kalkıp da ben seni destekliyorum diyorsa aslında bu karşı tarafı destekliyorum demektir.

'Terör örgütünün adını niye seslendirmiyorsun' diyorlar. Açın MSB'nin, TSK'nın sitesini "bölücü terör örgütü" ifadesini kullanırlar.

Bunlar kendi çocuklarını paralı askere gönderdiler, ben göndermedim. Şimdi onlar mı vatansever ben mi? Suriye'de 34 askerimiz şehit edildi, Putin'in kapısında nefes aldı. Yahu şehit edilen bizim askerlerimizi, senin orada ne işin var? Gitti, koridiroda bekletti, kronometreyi çalıştırdı. Hani dünya lideriydin!"

HDP'YE VERİLEN SÖZLER VAR MI?

Bizim bir partiye söz verme şansımız yok zaten. Bütün görüşlerimiz mutabakat metninde var zaten. Boşu boşuna gereksiz bir tartgışma gidiyor, yok masanın altı, yok masanın üstü. Bizim görüşümüz de net, HDP'nin dahil olduğu üçüncü ittifakın görüşü de net.

Bize destek veriyorlar, biz bu destekten memnunuz. Şu bize destek vermesin, o bize destek versin, ölye bir şey yok. Herkesin oyunu istiyoruz. TBMM yerel yönetimler kanunu kabul etmiş. Mecliste kabul edilen yasaya karşı çık diyorlar. DSP ve MHP'nin olduğu bir dönemde çıkan bir kanun. AB'ye tam üyelik sürecinde bu kanun kabul edildiğine göre Türkiye'nin yararına olduğu düşünülerek TBMM'de kabul edildi. 

Ayrıntılar geliyor... 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin