Kahramanamaraş'ta deprem oldu! AFAD açıkladı: Kahramanmaraş'ta 4.1 büyüklüğünde deprem!

Kahramanmaraş'ta deprem oldu. AFAD'dan alınan bilgiye göre, Nurhak merkezli Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin büyüklüğü 4.1 oldu. Prof. Dr. Naci Görür, depreme ilişkin açıklama yaptı. Görür, son yaşanan depremlerin Kahramanmaraş'a bulunan fay hattına stres transfer etmiş olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanamaraş'ta deprem oldu! AFAD açıkladı: Kahramanmaraş'ta 4.1 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) son depremleri duyurdu. Yayınlanan deprem verilerine göre Kahramanmaraş'ta deprem meydana geldi. 6 Şubat'ta depremin merkez üssü olarak kabul edilen Kahramanmaraş tekrar sallandı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AFAD'dan alınan bilgiye göre, Nurhak Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin büyüklüğü 4.1 oldu. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 11.58’de meydana gelen depremin derinliği 7 km olarak ölçüldü.

 

Kahramanmaraş’ta dün de bir deprem meydana gelmişti. Sabah saatlerinde meydana gelen deprem, AFAD'dan alınan bilgiye göre, Elbistan ilçesinde 3,5 büyüklüğünde olmuştu. 

"SON DEPREMLER STRES TRANSFER ETMİŞ OLABİLİR"

Prof. Dr. Naci Görür, depreme ilişkin açıklama yaptı.

Görür, açıklamasında;

"Arkadaşlar, Tatlar-Nurhak/K.Maraş’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Malatya Fayının Çardak fayının kesişme noktasına yakın bir yerde oldu. Çardak fayı üzerinde Çelikhan-Göksun arasında fazla endişe edilecek bir şey yok. Malatya fayı üzerinde olan ve yakınında bulunan yerlerde daha özenli olunmalıdır. Bunu da son depremler bu faya stres transfer etmiş olabilir diye söylüyorum. Malatya Fayı Nurhak- Kemaliye arasında KD-GB yönlü uzanmaktadır." ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin