Kabardıkça kabarıyor, lezzetine doyum olmuyor. Yumuşacık simit poğaçayı mutlaka deneyin. Simit poğaça nasıl yapılır?

Çayın yanına lezzetli aynı zamanda basit bir tarif arıyorsanız bu simit poğaça tarifi tam size göre. Yapılışı kolay, lezzetli olay...

Google Haberlere Abone ol
Kabardıkça kabarıyor, lezzetine doyum olmuyor. Yumuşacık simit poğaçayı mutlaka deneyin. Simit poğaça nasıl yapılır?

Akşamları çayın yanına atıştırmak için ya da ansızın gelen misafirlerinize ikram edebilmek için lezzetli bir poğaça tarihi arıyorsanız simit poğaça tarifini mutlaka denemeniz gerekiyor. Hamurunun yumuşaklığı ve üzerinde bulunan susamların lezzetiyle, damağınız lezzetten dört köşe olacak. İşte simit poğaça tarifi için izlemeniz gereken adımlar...

Malzemeler;

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
5 su bardağı un

İçi için;
Kaşar peyniri

Üzeri için;
6 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su (60 ml)
Kavrulmuş susam

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu, 1 adet yumurtayı, 1 çay bardağı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edelim. Malzemeleri güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine  5 su bardağı unun bir kısmını, 1 paket instant mayayı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ilave edelim.

Bir spatula yardımıyla malzemeleri güzelce karıştırmaya başlayalım. Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra yoğurma işlemine geçebiliriz. Hamuru toparladıktan sonra çok daha iyi yoğurabilmek için un serili olan tezgahın üzerine alalım ve hamurumuzu güzelce yoğurmaya başlayalım.

Yoğurma işlemini tamamladığımız hamurumuzu tekrar aynı kabının içerisine alalım ve üzerini bir streç film ile kapattıktan sonra mayalanma sürecini bekleyelim. 45 dakikalık mayalanma süreci yeterli gelecektir. Hamur mayalanırken biz de bu esnada iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz. İç harcı için kaşar peynirini minik küpler şeklinde doğrayalım.

45 dakikalık mayalanma sürecinden sonra hamuru tezgahın üzerine alalım. Ardından hamuru eşit parçalara ayıralım, ayırma işlemini gerçekleştirdikten sonra hamur parçalarını beze formuna getirelim. Hazırladığımız bezeleri temiz bir bezin üzerine yerleştirelim.

Üzerine sürmek için ilk olarak 6 yemek kaşığı üzüm pekmezi ve yarım çay bardağı suyu uygun bir kapta güzelce karıştıralım. Bezelerden bir tanesi alalım ve bir miktar elimizle genişletelim. Genişletme sürecinden sonra içerisine doğradığımız küp küp kaşarları koyalım ve hamuru kapatalım.

Ardından poğaçamızı ilk olarak pekmezli karışıma ardından kavrulmuş susama bulayarak fırın tepsinini içerisine yerleştirelim. Tüm hamura bu işlemi gerçekleştirelim. Fırın tepsisinin içerisine hamurları yerleştirdikten sonra sivri uçlu bir bıçak yardımıyla üzerine çizik atalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin