İzmir'de feci kaza. İşçileri taşıyan minibüs binaya çarptı. Araçtaki işçiler yola fırladı

İzmir'in Bornova ilçesinde, işçileri taşıyan servis minibüsü, freninin boşalması sonucu binanın duvarına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle bazı işçiler araçtan fırladı. Kazada 7 kişinin yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de feci kaza.  İşçileri taşıyan minibüs binaya çarptı. Araçtaki  işçiler yola fırladı

Alınan bilgiye göre, A.K. idaresindeki 35 S 01504 plakalı servis minibüsü, Çamkule Mahallesi'nde bir kargo firmasının işçilerini aldıktan sonra yokuş aşağı ilerlerken freni boşaldı.

Sürücü A.K. kornoya basarak yolun açılmasını sağlayıp aracı ara sokağa sürdü. Minibüs, sokaktaki bir binanın duvarına çarparak durdu.

Çarpmanın şiddetiyle 9 kişinin bulunduğu minibüste bazı yolcular, dışarı fırladı.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, AKS ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede, sürücü A.K.'nin yanı sıra firma işçilerinden S.A., S.O., A.M., E.Y., G.K. ve A.E.'nin yaralandığı öğrenildi. Yapılan incelemede sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenen yaralılar, ambulansla çevre hastanelere sevk edildi.

Sürüklenme anı kamerada


Kaza yapan araç, daha sonra çekici vasıtasıyla kaldırılırken, meydana gelen olay çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntüde minibüsün yokuş aşağı son sürat yolda ilerlediği, minibüsün süratli olduğunu fark eden vatandaşların kendilerini koruduğu ve kenara çekildiği anlar yer aldı.

Vatandaşlar yaşadıkları korkuyu anlattı


Yaşanan olay anını anlatan çevre esnaflardan Hikmet Güney, "Yeğenimle burada dışarıdaydım, onu içeri soktum. Kornaya basarak süratli bir şekilde yokuş aşağı gidiyordu. Sonra ileride evin duvarına çarparak durabildi. Çok süratli bir şekilde ilerliyordu. Freni patlamış diye öğrendik" dedi.

Nihat Oruç ise "Dükkanın önünde beklerken yukarıdan minibüsün hızla aşağı geldiğini gördüm. O esnada şoför çekilin diye el hareketi yapıp devamlı kornaya basıyordu. Boş olan karşı yola girdi ve o sokağa kendisini attı. Sonra o yolun sonundaki binaya vurdu ve süratli bir şekilde çarptı. Çok şükür ölen olmadı kazada. Bu yolun elden geçmesi lazım. Arkamızda okul var, iyi ki okul çıkışı değildi; ölen yaralanan çok olurdu" açıklamasında bulundu.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin