İYİ Parti'de şimdi de Poyraz ve Dikbayır krizi. Uğur Poyraz ve Ümit Dikbayır İYİ Parti'den ayrılacak mı?

İYİ Parti'den istifa edip AK Parti'ye katılan Nebil Hatipoğlu ile ilgili İYİ Parti'de tartışmalar sürerken, parti yeni bir krize daha gebe. Meral Akşener isim vermeden dünkü grup toplantısında iki önemli ismi suçlamıştı. İsmail Saymaz bugün o iki isimle konuştu ve "İYİ Parti kaynıyor: Akşener’in hesaplarını Dikbayır mı inceletti?" başlıklı bir haber yaptı. Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Antalya Milletvekili Uğur Poyraz partiden ayrılacak mı?

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'de şimdi de Poyraz ve Dikbayır krizi. Uğur Poyraz ve Ümit Dikbayır İYİ Parti'den ayrılacak mı?

İyi Parti Genel Başkanı dünkü grup konuşmasında çok sert bir açıklama yaparak parti içinde ihanete uğradığını ve Kılıçdaroğlu gibi hançerlendiğini söyledi.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre Akşener'in şu sözleri oldukça dikkat çekici:

En fazla naz edilen, sözü kesilen, akıl verilen, en fazla parmak sallanan genel başkan benim. Allah nasip ederse o parmakları tek tek kıracağım. Toprak bizde, iklim bizde, su bizde ama parayı başkaları kazanıyor. Bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz.

İsterse en yakınım olsun. Vallahi billahi değiştireceğim. En yakınım olsun, en güvendiğim olsun. Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim.

İyiler Hareketi her türlü pisliğin, güç kullanımının, garibanı ezen anlayışın ve abidik gubidik yapıp cep doldurmaya kalkışanların karşısında, sırtında yara olmayan, tertemiz, gözümün içine baksan arkasının görüldüğü insanlardan oluşan bir partidir. Bunun dışında davrananların içimizde yeri yoktur. Garibanın hakkına giren, bir taraftan insanların emeği karşılığı aç gezdiği Türkiye'de saray rejiminin getirdiği yolsuzlukların, israfların, cebellezilerin en miniği dahi olsa gereğini yapmayan namerttir. Hele gariban kız çocuklarını, hele gariban delikanlıları, onları üzenleri ve istismar edenleri silmezsem adiyim.

GÖZLER İKİ İSİMDE UĞUR POYRAZ VE ÜMİT DİKBAYIR

Saymaz'ın bugünkü haberine göre Akşener bu sözlerle Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Antalya Milletvekili Uğur Poyraz'ı kastediyor.

Yakın zamana kadar Akşener'in en yakınında bulunan iki isim şimdi liderleri tarafından suçlanıyor. Dikbayır, Akşener'in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham ediliyor. Poyraz ise Akşener'in aleyhinde ve özel kalemi hakkında konuşmakla eleştiriliyor. Poyraz'ın AK Parti'ye geçen Nebi Hatipoğlu'nun milletvekili olmasını sağladığı da ileri sürülüyor.

İYİ Parti'de şimdi de Poyraz ve Dikbayır krizi. Uğur Poyraz ve Ümit Dikbayır İYİ Parti'den ayrılacak mı?

AÇIKLAMA YAPTILAR

Dikbayır, hem partiye hem de savcılığa başvurarak, soruşturma açılmasını isteyeceğini belirterek, şöyle dedi: “Bankaya başvurulsun. Hangi şubeden, hangi memur araştırdı, açığa çıksın. Böyle bir şerefsizlik olur mu? Suç bu. Genel başkan dedikodular ve kumpaslar içinde kaldı. Belediyelerle iş yaptığım yalan. Çıkarsınlar en ufak bir şey varsa. Milletvekilliğinden istifa ederim. Ben partinin kurucularındanım. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum.” Poyraz ise “Beni kastettiğini düşünmüyorum. Üzerine alınacak bir durum yok” dedi. Poyraz, Hatipoğlu'nun iki buçuk yıldır İYİ Parti'de siyaset yaptığını ve temayülden çıkarak, milletvekili seçildiğini söyledi.

Akşener'in kapıyı gösterdiği Dikbayır ve Poyraz'ın İYİ Parti'den ayrılması gündeme gelebilir. Akşener'in Basın Danışmanı Murat İde'nin geçen hafta aniden işine son verilmesinin de iddialarla bağlantılı olduğu ileri sürülüyor. Akşener'in İde ile görüşmeden işine son verildiği belirtiliyor.

UĞUR POYRAZ'DAN İSMAİL SAYMAZ'A TEPKİ

Öte yandan Uğur Poyraz sosyal medya üzerinden İsmail Saymaz'ın haberine ve yaptığı paylaşıma tepki gösterdi ve "Sayın Saymaz, beni arayarak bu ithamların muhatabının ben olup olmadığını sordunuz ben de muhatabın ben olmadığımı ifade ettim. Ayrıca bu iddiaların muhatabı olmadığım gibi soruların da muhatabı ben değilim. Bugüne kadar bu tür siyasi manipülasyonlara ve hizipçiliğe hizmet eden dedikodulara cevap verme gereği duymadım ancak gazeteciliğiniz adına şunu üzülerek söylemeliyim ki; “kapıyı gösterdi” ifadeniz en hafif tabiriyle saygı sınırını aşan uygunsuz bir yorumunuzdan ibarettir." dedi.

DİKBAYIR DİSİPLİN KURULUNA BAŞVURDU

Öte yandan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partinin Genel Başkanı Meral Akşener'in hesaplarını incelettiği ve belediyelerle ticari ilişkisi olduğu iddialarına ilişkin İYİ Parti Disiplin Kurulu ve Meclis Grubu'na dilekçe verdi. İddiaları yalanlayan Dikbayır, "Bu itibar cellatlığının sorumlularının tespiti ve haklarında gereğinin yapılmasını talep ederim" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin