İYİ Parti deprem bölgesine 124 TIR, 11 kamyon yardım malzemesi ulaştırdı. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu paylaştı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin 124 TIR ve 11 kamyon yardım malzemesi ile 26 iş makinesini deprem bölgesine ulaştırıldığı bilgisini verdi. Zorlu, "Yarın bir aksilik olmazsa Adıyaman'da 2 çadır hastanesi kuruyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti deprem bölgesine 124 TIR, 11 kamyon yardım malzemesi ulaştırdı. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu paylaştı

Ülkenin dört bir yanından başta sahada kurtarma çalışmaları, barınma, giyinme, yiyecek ve içecek olmak üzere vatandaşın birçok ihtiyacının karşılanması için büyük desteğin gelmeye devam ettiğini bildiren Zorlu, "Bu anlamda İYİ Parti olarak 124 TIR, 11 kamyon yardım malzememiz şu anda bölgeye ulaştı. Bunların dağıtımını yaparken AFAD ile koordine içerisinde olduk. Gerek vatandaşlarımızın katkıları gerekse belediyelerimizin imkanları doğrultusunda 26 iş makinesi de yine bölgeye ulaştırıldı. Yarın bir aksilik olmazsa Adıyaman'da 2 çadır hastanesi kuruyoruz. Bu hastaneleri bütün vilayetlerde etap etap hızlandıracağız." diye konuştu.

İYİ Parti Afet Koordinasyon Merkezinin dünden beri deprem bölgelerinde evsiz kalanların tahliyesini gerçekleştirmeye başladığını ifade eden Zorlu, bu kapsamda Kahramanmaraş ve Hatay'dan bazı aileleri gönüllü ailelerin yanına yerleştirdiklerini söyledi.

"1150 YATAK KAPASİTESİNE ULAŞTIK"

Yine bu çerçevede bazı misafirhane ve otelle görüşüldüğünü belirten Zorlu, şöyle devam etti:

"Bizim temas kurduklarımız da dahil olmak üzere an itibarıyla 1150 yatak kapasitesine ulaştık. En acil olanlardan başlamak üzere o bölgelerden gelmek isteyenleri bu odalara yerleştireceğiz ve burada rahat şekilde kalmalarını temin etmeye çalışacağız. Vatandaşlara, Afet Koordinasyon Merkezine ulaşmaları ya da 'afet.koordinasyon@iyiparti.org.tr' adresine elektronik posta göndermeleri ricasında bulunuyoruz."

En kısa zamanda kapsamlı biçimde tahliye işlemleri gerçekleştireceklerinin altını çizen Zorlu, "Çabalarımız, işbirliğimiz sürecek. Şüphesiz devletimizin bütün imkanlarıyla sahada olması, bizim onların yanında olmamız çok önemli, değerli. Böyle de olması gerekiyor. Bugün devletin milletiyle, askeriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve bütün imkanlarıyla sahada olması gereken gündür." değerlendirmesinde bulundu.

"İMAR AFFI ÇIKTIKTAN SONRA NELER OLDU KONUŞACAĞIZ"

"Deprem konusu gündeme geldiğinde zaman zaman 'bundan ders çıkarmalıyız' şeklinde tartışmalar yapılıyor. Daha ne kadar ders çıkaracağız. Artık bu dersleri çıkarıp sonuca ulaştırmamız gereken zamanı çoktan geçtik. Bu kadar çok sayıda bina nasıl yıkıldı? Bu binalar ne zaman, hangi prosedürlerden geçerek yapıldı? İmar affı çıktıktan sonra neler oldu? Bunları elbette konuşacağız. Genel başkanımızın talimatıyla yerel yönetimler ve hukuk politikaları başkanlığımız bünyesinde bir tespit ve denetim komisyonu oluşturuyoruz. Bu konuları kapsamlı biçimde bir yandan araştırıp vakti geldiğinde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bu konuda asla bir oldubittiye izin vermeyeceğiz."

Zorlu, deprem bölgesinden "yağma" ihbarı ve şikayetler geldiğini belirterek, bunun asayiş açısından önemli olduğunu ve parti olarak konuyu takip edeceklerini vurguladı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin